Keitetyt parsat ja sitrusvoikastike - Yhteishyvä

Keitetyt parsat ja sitrusvoikastike

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Ei kevättä ilman keitettyä parsaa! Nauti parsa vaihteeksi sitruksisen voikastikkeen kera. Tarjoa lisänä tuoretta leipää. Katso ohjeet parsan keittämiseen ja parsakastikkeeseen.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Nippua parsaa
3 rkl
Appelsiinimehua
2 rkl
Sitruunan mehua
1/2 tl
Sitruunan kuoriraastetta
1 rkl
Valkoviinietikkaa
100 g
Voita
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Valmista kastike. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa appelsiinimehu ja viinietikka pieneen kattilaan, raasta sekaan vähän sitruunankuorta. Keitä lientä, kunnes jäljellä on 2 rkl. Vatkaa voi kulhossa. Lisää hiljalleen liemi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunanmehua.

Leikkaa parsojen tyvestä pois puumainen, kova osa. Kuori parsat nupun alta tyveen päin kuorimaveitsellä. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää ripaus sokeria ja 2 tl suolaa/vesilitra. Keitä parsoja 10–15 minuuttia. Kypsymisaika riippuu parsatankojen koosta ja parsan tuoreudesta.

Valuta parsat hyvin. Voit vuorata parsojen tarjoiluvadin puhtaalla lautasliinalla, joka imee parsoista ylimääräisen kosteuden. Tarjoa parsat kuumina voikastikkeen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g7 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj799 3197
Energiaa kcal191 764

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Sitruunan kuoriraastetta

  • 1 rkl Valkoviinietikkaa

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g7 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa20 g81 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj799 3197
Energiaa kcal191 764

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Sitruunan kuoriraastetta

  • 1 rkl Valkoviinietikkaa

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.