Valmista kastike. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa appelsiinimehu ja viinietikka pieneen kattilaan, raasta sekaan vähän sitruunankuorta. Keitä lientä, kunnes jäljellä on 2 rkl. Vatkaa voi kulhossa. Lisää hiljalleen liemi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunanmehua.
Leikkaa parsojen tyvestä pois puumainen, kova osa. Kuori parsat nupun alta tyveen päin kuorimaveitsellä. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää ripaus sokeria ja 2 tl suolaa/vesilitra. Keitä parsoja 10–15 minuuttia. Kypsymisaika riippuu parsatankojen koosta ja parsan tuoreudesta.
Valuta parsat hyvin. Voit vuorata parsojen tarjoiluvadin puhtaalla lautasliinalla, joka imee parsoista ylimääräisen kosteuden. Tarjoa parsat kuumina voikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
799
20,3 g
13,3 g
1,8 g
1,8 g
0,3 g
0,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Sitruunan kuoriraastetta,
1 rkl Valkoviinietikkaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli