Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu kasvissosekeitto

Keitto paahdetuista kasviksista

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas kasvissosekeitto uunissa paahdetuista bataateista, tomaateista ja sipuleista. Ripottele kasviskeiton pinnalle siemeniä ja tarjoa keitto kermaviilin kanssa.

Ainekset

300 g
Bataattia
200 g
porkkanaa
1 kpl
Sipuli
200 g
(1 pieni) kesäkurpitsaa
2 kpl
Isoa tomaattia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
Kasvislientä
1 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Pippuria

Lisäksi

2 dl
ranskankermaa tai kaurafraichea
2 rkl
Siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti, porkkanat ja sipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Jos kasvikset eivät ole ihan pehmeitä, jatka vielä paahtamista.

300 g
Bataattia
200 g
porkkanaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
(1 pieni) kesäkurpitsaa
2 kpl
Isoa tomaattia
1 - 2 rkl
rypsiöljyä
2

Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan. Soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi, lisää kasvisliemi ja mausteet. Kuumenna keitto ja ohenna tarvittaessa vedellä.

5 dl
Kasvislientä
1 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Pippuria
3

Ripottele keiton pinnalle siemeniä ja tarjoa keitto ranskankerman tai kaurafraichen kanssa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 21.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1199

19,3 g

6,8 g

20,3 g

10,8 g

4,8 g

4,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl Pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli