Kuori ja paloittele bataatti, porkkanat ja sipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Jos kasvikset eivät ole ihan pehmeitä, jatka vielä paahtamista.
Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan. Soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi, lisää kasvisliemi ja mausteet. Kuumenna keitto ja ohenna tarvittaessa vedellä.
Ripottele keiton pinnalle siemeniä ja tarjoa keitto ranskankerman tai kaurafraichen kanssa.
Vinkki! Saat keitosta vegaanisen, kun käytät ranskankerman sijaan kaurafraichea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1199
19,3 g
6,8 g
20,3 g
10,8 g
4,8 g
4,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Suolaa,
1 tl Juustokuminaa,
0,25 tl Pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli