Keitto paahdetuista kasviksista | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Keitto paahdetuista kasviksista

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas kasviskeitto paahdetuista kasviksista. Ripottele bataattikeiton pinnalle siemeniä ja tarjoa keitto kermaviilin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Bataattia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Isoa tomaattia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 rkl
Öljyä
5 dl
Kasvislientä
1 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Pippuria

lisäksi

2 dl
Kermaviiliä
2 rkl
Siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Lohko tomaatit ja sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soseuta kasvikset sileäksi, lisää kasvisliemi ja mausteet. Kuumenna keitto ja ohenna tarvittaessa vedellä. Ripottele pinnalle siemeniä ja tarjoa keitto kermaviilin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1171

280

16,5 g

5,3 g

24,8 g

8,8 g

4,8 g

5,0 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl Pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli