Kesäinen kalavuoka

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Yhden vuoan kalaruoka säästää tiskiä ja on vaivaton valmistaa. Kookos ja ohra antavat seitivuoalle lempeän maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gseitifileitä
2 dlesikypsytettyjä ohrasuurimoita
4 kpltomaattia
2 kplkevätsipulinvartta
100 gbabypinaattia
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
400 ml( 1 tlk) kookosmaitoa
2 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio
basilikaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kumoa ohra uunivuokaan. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lado puolet tomaateista ohran päälle ja tomaattien päälle puolet pinaatista ja sipulista. Aseta päälle seitifileet. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit ja sipulit ja päällimmäiseksi loput tomaattiviipaleet.

    MääräAinesosa
    2 dlesikypsytettyjä ohrasuurimoita
    4 kpltomaattia
    2 kplkevätsipulinvartta
    100 gbabypinaattia
    400 gseitifileitä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Ravista kookosmaito hyvin. Kaada liemi ja kookosmaito vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutio
    400 ml( 1 tlk) kookosmaitoa
  3. 3

    Kypsennä kalavuokaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Viimeistele kalavuoka halutessasi ennen tarjoamista basilikalla.

    MääräAinesosa
    basilikaa

Vinkki: Jos käytät pakastettuja seitifileitä, sulata ne ensin. Voit käyttää vuoassa myös muuta vaaleaa kalaa, kuten ahvenfileitä tai ruodottomiksi perattuja kuhapaloja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
26.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä