
Kesäinen kalavuoka
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kumoa ohra uunivuokaan. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lado puolet tomaateista ohran päälle ja tomaattien päälle puolet pinaatista ja sipulista. Aseta päälle seitifileet. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit ja sipulit ja päällimmäiseksi loput tomaattiviipaleet.
Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Ravista kookosmaito hyvin. Kaada liemi ja kookosmaito vuokaan.
Kypsennä kalavuokaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Viimeistele kalavuoka halutessasi ennen tarjoamista basilikalla.
Vinkki: Jos käytät pakastettuja seitifileitä, sulata ne ensin. Voit käyttää vuoassa myös muuta vaaleaa kalaa, kuten ahvenfileitä tai ruodottomiksi perattuja kuhapaloja.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
472
1973
24,0 g
19,8 g
34,8 g
7,8 g
7,5 g
25,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli