Säädä uuni 175 asteeseen. Kumoa ohra uunivuokaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lado puolet tomaateista ohran päälle ja tomaattien päälle puolet pinaatista ja sipulista. Aseta päälle seitifileet. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit ja sipulit ja päällimmäiseksi loput tomaattiviipaleet.
Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Ravista kookosmaito hyvin. Kaada liemi ja kookosmaito vuokaan.
Kypsennä kalavuokaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää.
Viimeistele kalavuoka halutessasi ennen tarjoamista basilikalla tai hienonnetuilla sipulinvarsilla.
Vinkki: Jos käytät pakastettuja seitifileitä, sulata ne ensin. Voit käyttää vuoassa myös muuta vaaleaa kalaa, kuten ahvenfileitä tai ruodottomiksi perattuja kuhapaloja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1910
457
23,8 g
19,8 g
33,3 g
6,3 g
5,3 g
24,3 g
1,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli