Kesäinen kalavuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhden vuoan kalaruoka säästää tiskiä ja on vaivaton valmistaa. Kookos ja ohra antavat seitivuoalle lempeän maun.
| 400 g | seitifileitä |
| 2 dl | esikypsytettyjä ohrasuurimoita |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 100 g | babypinaattia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 400 ml | ( 1 tlk) kookosmaitoa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kumoa ohra uunivuokaan. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lado puolet tomaateista ohran päälle ja tomaattien päälle puolet pinaatista ja sipulista. Aseta päälle seitifileet. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit ja sipulit ja päällimmäiseksi loput tomaattiviipaleet.
- 2.
Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Ravista kookosmaito hyvin. Kaada liemi ja kookosmaito vuokaan.
- 3.
Kypsennä kalavuokaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Viimeistele kalavuoka halutessasi ennen tarjoamista basilikalla.
Kesäinen kalavuoka
Yhden vuoan kalaruoka säästää tiskiä ja on vaivaton valmistaa. Kookos ja ohra antavat seitivuoalle lempeän maun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | seitifileitä |
| 2 dl | esikypsytettyjä ohrasuurimoita |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | kevätsipulinvartta |
| 100 g | babypinaattia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 400 ml | ( 1 tlk) kookosmaitoa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| basilikaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kumoa ohra uunivuokaan. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lado puolet tomaateista ohran päälle ja tomaattien päälle puolet pinaatista ja sipulista. Aseta päälle seitifileet. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit ja sipulit ja päällimmäiseksi loput tomaattiviipaleet.
Määrä Ainesosa 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita 4 kpl tomaattia 2 kpl kevätsipulinvartta 100 g babypinaattia 400 g seitifileitä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Ravista kookosmaito hyvin. Kaada liemi ja kookosmaito vuokaan.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 kpl kalaliemikuutio 400 ml ( 1 tlk) kookosmaitoa - 3
Kypsennä kalavuokaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Viimeistele kalavuoka halutessasi ennen tarjoamista basilikalla.
Määrä Ainesosa basilikaa
Vinkki: Jos käytät pakastettuja seitifileitä, sulata ne ensin. Voit käyttää vuoassa myös muuta vaaleaa kalaa, kuten ahvenfileitä tai ruodottomiksi perattuja kuhapaloja.
Ravintosisältö
464
Energiaa kcal
1943
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
464
Energiaa kcal
1943
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























