Kesäkurpitsa-linssimureke
60 min

Nappaa talteen!
Maukkaan paahteinen ja mehevä kesäkurpitsa-linssimureke valmistuu uunissa. Rapea siemensekoitus murekkeen pinnassa kruunaa kokonaisuuden. Tarjoa arkena tai juhlapöydässä esimerkiksi sienikastikkeen kanssa.
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 760 g | (2 pkt) punaisia linssejä |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | porkkana |
| PINNALLE | |
|---|---|
| 100 g | (1 ps) siemensekoitusta |
- 1.
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Poista valkosipulinkynsistä kannat, mutta jätä kuoret. Kuori ja lohko sipuli. Nosta kurpitsat, valkosipulit ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 2.
Valuta linssit ja sekoita ne kulhossa kaurahiutaleiden, munan, etikan, pippurin ja suolan kanssa.
- 3.
Lisää paahtuneet kesäkurpitsat ja sipulilohkot linssiseoksen joukkoon. Purista joukkoon valkosipulit kuoristaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita massan joukkoon.
- 4.
Muotoile massa litteäksi murekkeeksi (noin 30 x 12,5 cm). Ripottele pinnalle siemenet. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Kesäkurpitsa-linssimureke
Maukkaan paahteinen ja mehevä kesäkurpitsa-linssimureke valmistuu uunissa. Rapea siemensekoitus murekkeen pinnassa kruunaa kokonaisuuden. Tarjoa arkena tai juhlapöydässä esimerkiksi sienikastikkeen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 760 g | (2 pkt) punaisia linssejä |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | porkkana |
PINNALLE | |
| 100 g | (1 ps) siemensekoitusta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Poista valkosipulinkynsistä kannat, mutta jätä kuoret. Kuori ja lohko sipuli. Nosta kurpitsat, valkosipulit ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli - 2
Valuta linssit ja sekoita ne kulhossa kaurahiutaleiden, munan, etikan, pippurin ja suolan kanssa.
Määrä Ainesosa 760 g (2 pkt) punaisia linssejä 1 dl kaurahiutaleita 1 kpl kananmuna 1 rkl punaviinietikkaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 1/2 tl suolaa - 3
Lisää paahtuneet kesäkurpitsat ja sipulilohkot linssiseoksen joukkoon. Purista joukkoon valkosipulit kuoristaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita massan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana - 4
Muotoile massa litteäksi murekkeeksi (noin 30 x 12,5 cm). Ripottele pinnalle siemenet. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) siemensekoitusta
Ravintosisältö
279
Energiaa kcal
1166
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
279
Energiaa kcal
1166
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























