Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Poista valkosipulinkynsistä kannat, mutta jätä kuoret. Kuori ja lohko sipuli. Nosta kurpitsat, valkosipulit ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Valuta linssit ja sekoita ne kulhossa kaurahiutaleiden, munan, etikan, pippurin ja suolan kanssa.
Lisää paahtuneet kesäkurpitsat ja sipulilohkot linssiseoksen joukkoon. Purista joukkoon valkosipulit kuoristaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita massan joukkoon.
Muotoile massa litteäksi murekkeeksi (noin 30 x 12,5 cm). Ripottele pinnalle siemenet. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1159
277
10,8 g
1,5 g
26,0 g
2,7 g
4,5 g
15,8 g
0,6 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli