Kesäkurpitsa-linssimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkurpitsa-linssimureke

Kesäkurpitsa-linssimureke

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maukkaan paahteinen ja mehevä kesäkurpitsa-linssimureke valmistuu uunissa. Rapea siemensekoitus murekkeen pinnassa kruunaa kokonaisuuden ja ruoka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoa esimerkiksi sienikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 kpl
kesäkurpitsa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
760 g
(2 pkt) punaisia linssejä
1 dl
kaurahiutaleita
1 kpl
kananmuna
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2 tl
suolaa
1 kpl
porkkana

pinnalle

100 g
(1 ps) siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Poista valkosipulinkynsistä kannat, mutta jätä kuoret. Kuori ja lohko sipuli. Nosta kurpitsat, valkosipulit ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

1 kpl
kesäkurpitsa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2

Valuta linssit ja sekoita ne kulhossa kaurahiutaleiden, munan, etikan, pippurin ja suolan kanssa.

760 g
(2 pkt) punaisia linssejä
1 dl
kaurahiutaleita
1 kpl
kananmuna
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2 tl
suolaa
3

Lisää paahtuneet kesäkurpitsat ja sipulilohkot linssiseoksen joukkoon. Purista joukkoon valkosipulit kuoristaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita massan joukkoon.

1 kpl
porkkana
4

Muotoile massa litteäksi murekkeeksi (noin 30 x 12,5 cm). Ripottele pinnalle siemenet. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

100 g
(1 ps) siemensekoitusta
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 17.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1159

277

10,8 g

1,5 g

26,0 g

2,7 g

4,5 g

15,8 g

0,6 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli