Kesäkurpitsamoussaka

arvosana4/5

(7)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kesäkurpitsamoussaka on kreikkalainen uuniruoka, joka tehdään kesäkurpitsasta perinteisen munakoison sijaan. Oregano ja kaneli tuovat ruokaan välimerellistä makua.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(3 kpl) kesäkurpitsaa

Jauhelihakastike

400 gjauhelihaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
200 gsuippopaprikaa
390 g(1 tlk) yrttitomaattimurskaa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tloreganoa
3/4 tlkanelia
3/4 tlsuolaa
3/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valkokastike

25 gvoita tai margariinia
1 rklrypsiöljyä
3/4 dlvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
2 kplkananmunaa

Lisäksi

150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi poikittain. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprikat, halkaise pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi.

    MääräAinesosa
    1 kg(3 kpl) kesäkurpitsaa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    200 gsuippopaprikaa
  2. 2

    Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paprikat. Paista kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Anna hautua kannen alla toisen kastikkeen valmistuksen ajan.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    390 g(1 tlk) yrttitomaattimurskaa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    2 tloreganoa
    3/4 tlkanelia
    3/4 tlsuolaa
    3/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Mittaa voi ja öljy kattilaan. Nosta levylle ja anna sulaa. Sekoita jauhot joukkoon kierrevatkaimella ja lisää maito kahdessa erässä samalla sekoittaen. Keitä sekoittaen pari minuuttia. Siirrä kastike levyltä ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    25 gvoita tai margariinia
    1 rklrypsiöljyä
    3/4 dlvehnäjauhoja
    5 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Kaada puolet jauhelihakastikkeesta ja ripottele puolet juustoraasteesta päälle. Levitä loput kesäkurpitsat ja jauhelihakastike vuokaan.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  5. 5

    Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike vuoan pinnalle ja viimeistele lopulla juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa

Vinkki: Oikaise valmiilla valkokastikkeella, johon sekoitat lisäksi munat. Edellispäivänä keitetyt perunat sopivat myös viipaloituna kerrosten väliin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 tl kanelia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.7.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä