Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi poikittain. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprikat, halkaise pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paprikat. Paista kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Anna hautua kannen alla toisen kastikkeen valmistuksen ajan.
Mittaa voi ja öljy kattilaan. Nosta levylle ja anna sulaa. Sekoita jauhot joukkoon vatkaimella ja lisää maito kahdessa erässä samalla sekoittaen. Keitä sekoittaen pari minuuttia. Siirrä kastike levyltä ja mausta suolalla.
Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Kaada puolet jauhelihakastikkeesta ja ripottele puolet juustoraasteesta päälle. Levitä loput kesäkurpitsat ja jauhelihakastike vuokaan.
Vatkaa munat kastikkeen joukkoon. Kaada kastike vuoan pinnalle ja viimeistele lopulla juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Oikaise valmiilla valkokastikkeella, johon sekoitat lisäksi munat.
Vinkki: Gluteenittoman moussakan saat, kun korvaat kastikkeen vehnäjauhot riisijauhoilla.
Hyvästi hävikki: Lisää edellispäivänä keitettyjä perunoita viipaloituna kerrosten väliin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
594
2489
38,8 g
16,6 g
25,2 g
17,0 g
4,6 g
33,8 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl kanelia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli