Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsamoussaka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Tee kreikkalainen suosikkiruoka, moussaka kesäkurpitsasta munakoison sijaan. Oreganolla ja kanelilla maustettu jauhelihakastike antaa kesäkurpitsavuoalle välimerellisen maun. Täyteläinen kastike ja juustoraaste viimeistelevät vuoan. Maku vain paranee, jos moussakaa jää yli seuraavaksi päiväksi.

Ainekset

1 kg
(n. 3 kpl) kesäkurpitsaa

JAUHELIHAKASTIKE

400 g
jauhelihaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(2−3) suippopaprikaa
370 g
(1 tlk) yrttitomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tl
oreganoa
3/4 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna

KASTIKE

25 g
voita tai margariinia
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 kpl
kananmunaa

LISÄKSI

150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi poikittain. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprikat, halkaise pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi.

1 kg
(n. 3 kpl) kesäkurpitsaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(2−3) suippopaprikaa
2

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paprikat. Paista kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Anna hautua kannen alla toisen kastikkeen valmistuksen ajan.

400 g
jauhelihaa
370 g
(1 tlk) yrttitomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tl
oreganoa
3/4 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Mittaa voi ja öljy kattilaan. Nosta levylle ja anna sulaa. Sekoita jauhot joukkoon vatkaimella ja lisää maito kahdessa erässä samalla sekoittaen. Keitä sekoittaen pari minuuttia. Siirrä kastike levyltä ja mausta suolalla.

25 g
voita tai margariinia
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
4

Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Kaada puolet jauhelihakastikkeesta ja ripottele puolet juustoraasteesta päälle. Levitä loput kesäkurpitsat ja jauhelihakastike vuokaan.

150 g
(1 ps) juustoraastetta
5

Vatkaa munat kastikkeen joukkoon. Kaada kastike vuoan pinnalle ja viimeistele lopulla juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

2 kpl
kananmunaa

Vinkki: Oikaise valmiilla valkokastikkeella, johon sekoitat lisäksi munat.

Vinkki: Gluteenittoman moussakan saat, kun korvaat kastikkeen vehnäjauhot riisijauhoilla.

Hyvästi hävikki: Lisää edellispäivänä keitettyjä perunoita viipaloituna kerrosten väliin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

594

2489

38,8 g

16,6 g

25,2 g

17,0 g

4,6 g

33,8 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl kanelia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli