Keskikesän antipasto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gkesäkurpitsaa
1/2 kplherkkusieniä
8 - 12 kplkirsikkatomaattia
1 kplmozzrellajuustoa
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rklvalkoista balsamicoa
3 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kesäkurpitsasta esimerkiksi juustohöylällä ohuita lastuja. Viipaloi herkkusienet. Grillaa kesäkurpitsat hyvin nopeasti molemmin puolin. Grillaa myös herkkusienet sekä kirsikkatomaatit. Sekoita balsamico, öljy, suola, pippuri sekä hienonnettu basilika. Valuta kastike grillatuille kasviksille ja anna jäähtyä ja maustua. Leikkaa mozzarella viipaleiksi tai kuutioiksi. Asettele kaikki ainekset ryhmiksi vadille tai neljälle alkuruokalautaselle. Valuta myös mozzarellaviipaleille marinadia tai hiukan oliiviöljyä. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa alkuruokana vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä