Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Aseta broileri uunivuokaan ja kypsennä 150-asteissa uunissa kiertoilmalla ensin 45 minuuttia.
Valmista broilerin kypsyessä maustevoi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita maustevoin ainekset kulhossa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä juurekset leivinpaperille omalle pellilleen. Ripottele maustevoi pinnalle.
Laita juurespelti uuniin broilerin kanssa ja paista 45 minuuttia. Kääntele juureksia muutaman kerran paiston aikana. Ota kypsä broileri pois uunista. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen, käännä juurekset ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pintaan on tullut hieman väriä.
Viimeistele uunijuurekset lehtipersiljalla. Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten. Uunibroilerin ja -kasvisten lisukkeena maistuu raikas vihersalaatti.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäänyt broileri paistettuun riisi-kanapannuun.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
575
2407
21,3 g
7,5 g
27,3 g
7,5 g
5,3 g
65,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna,
lehtipersiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli