Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kokonainen broileri ja uunijuurekset maustevoilla

Kokonainen broileri ja uunijuurekset maustevoilla

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista viikonlopun herkkuateria kätevästi uunissa. Valmiiksi maustettu kokonainen uunibroileri helpottaa ruoanvalmistusta ja maustevoilla kruunatut juurekset viimeistelevät aterian.

Ainekset

1300 g
(1) maustettu kokonainen broileri (yrtti-pippurimaustettu)
500 g
(5−6) perunaa
300 g
(3−4) porkkanaa
200 g
(1) palsternakka

Maustevoi

2 rkl
huoneenlämpöistä voita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

lehtipersiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Aseta broileri uunivuokaan ja kypsennä 150-asteissa uunissa kiertoilmalla ensin 45 minuuttia.

1300 g
(1) maustettu kokonainen broileri (yrtti-pippurimaustettu)
2

Valmista broilerin kypsyessä maustevoi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita maustevoin ainekset kulhossa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
huoneenlämpöistä voita
1/2 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä juurekset leivinpaperille omalle pellilleen. Ripottele maustevoi pinnalle.

500 g
(5−6) perunaa
300 g
(3−4) porkkanaa
200 g
(1) palsternakka
4

Laita juurespelti uuniin broilerin kanssa ja paista 45 minuuttia. Kääntele juureksia muutaman kerran paiston aikana. Ota kypsä broileri pois uunista. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen, käännä juurekset ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pintaan on tullut hieman väriä.

5

Viimeistele uunijuurekset lehtipersiljalla. Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten. Uunibroilerin ja -kasvisten lisukkeena maistuu raikas vihersalaatti.

lehtipersiljaa hienonnettuna

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäänyt broileri paistettuun riisi-kanapannuun.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

575

2407

21,3 g

7,5 g

27,3 g

7,5 g

5,3 g

65,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna,

lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli