Kokonainen broileri ja uunijuurekset maustevoilla
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista viikonlopun herkkuateria kätevästi uunissa. Valmiiksi maustettu kokonainen uunibroileri helpottaa ruoanvalmistusta ja maustevoilla kruunatut juurekset viimeistelevät aterian.
| 1300 g | (1) maustettu kokonainen broileri (yrtti-pippurimaustettu) |
| 500 g | (5−6) perunaa |
| 300 g | (3−4) porkkanaa |
| 200 g | (1) palsternakka |
| Maustevoi | |
|---|---|
| 2 rkl | huoneenlämpöistä voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Koristeluun | |
| lehtipersiljaa hienonnettuna | |
- 1.
Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Aseta broileri uunivuokaan ja kypsennä 150-asteissa uunissa kiertoilmalla ensin 45 minuuttia.
- 2.
Valmista broilerin kypsyessä maustevoi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita maustevoin ainekset kulhossa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
- 3.
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä juurekset leivinpaperille omalle pellilleen. Ripottele maustevoi pinnalle.
- 4.
Laita juurespelti uuniin broilerin kanssa ja paista 45 minuuttia. Kääntele juureksia muutaman kerran paiston aikana. Ota kypsä broileri pois uunista. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen, käännä juurekset ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pintaan on tullut hieman väriä.
- 5.
Viimeistele uunijuurekset lehtipersiljalla. Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten. Uunibroilerin ja -kasvisten lisukkeena maistuu raikas vihersalaatti.
Kokonainen broileri ja uunijuurekset maustevoilla
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Valmista viikonlopun herkkuateria kätevästi uunissa. Valmiiksi maustettu kokonainen uunibroileri helpottaa ruoanvalmistusta ja maustevoilla kruunatut juurekset viimeistelevät aterian.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1300 g | (1) maustettu kokonainen broileri (yrtti-pippurimaustettu) |
| 500 g | (5−6) perunaa |
| 300 g | (3−4) porkkanaa |
| 200 g | (1) palsternakka |
Maustevoi | |
| 2 rkl | huoneenlämpöistä voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Koristeluun | |
| lehtipersiljaa hienonnettuna | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Aseta broileri uunivuokaan ja kypsennä 150-asteissa uunissa kiertoilmalla ensin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1300 g (1) maustettu kokonainen broileri (yrtti-pippurimaustettu) - 2
Valmista broilerin kypsyessä maustevoi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita maustevoin ainekset kulhossa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl huoneenlämpöistä voita 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä juurekset leivinpaperille omalle pellilleen. Ripottele maustevoi pinnalle.
Määrä Ainesosa 500 g (5−6) perunaa 300 g (3−4) porkkanaa 200 g (1) palsternakka - 4
Laita juurespelti uuniin broilerin kanssa ja paista 45 minuuttia. Kääntele juureksia muutaman kerran paiston aikana. Ota kypsä broileri pois uunista. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen, käännä juurekset ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pintaan on tullut hieman väriä.
- 5
Viimeistele uunijuurekset lehtipersiljalla. Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten. Uunibroilerin ja -kasvisten lisukkeena maistuu raikas vihersalaatti.
Määrä Ainesosa lehtipersiljaa hienonnettuna
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäänyt broileri paistettuun riisi-kanapannuun.
Ravintosisältö
575
Energiaa kcal
2407
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
65,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
575
Energiaa kcal
2407
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
65,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna, lehtipersiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























