Kolmen pippurin ulkofilee
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyörittele naudan ulkofilee vastarouhituissa pippureissa ja grillaa mehukkaaksi lempeässä lämmössä.
| 1 kg | naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | mustapippureita |
| 1 rkl | valkopippureita |
| 1 rkl | viherpippureita |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Paahtosipulimajoneesi | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 3 rkl | paahdettua sipulirouhetta |
- 1.
Poista fileestä kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tasaisen muotoiseksi.
- 2.
Rouhi pippurit. Sekoita suola ja rosmariini pippureihin ja levitä seos työlaudalle. Hiero öljyä fileen pintaan ja pyörittele se kauttaaltaan mausteissa. Anna lihan olla huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
- 3.
Kuumenna grilli. Paahda fileen pinta grillissä joka puolelta kauniin ruskeaksi. Pistä lihaan lämpömittari, laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Kypsennä fileetä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 55 astetta, jolloin filee on mediumkypsä. Jos grillissäsi ei ole lämmönsäätömahdollisuutta, grillaa lihaan kaunis pinta grillissä ja tee loppukypsennys 120-asteisessa uunissa.
- 4.
Siirrä liha leikkuulaudalle ja peitä se leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia.
- 5.
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- 6.
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Kolmen pippurin ulkofilee
Pyörittele naudan ulkofilee vastarouhituissa pippureissa ja grillaa mehukkaaksi lempeässä lämmössä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | mustapippureita |
| 1 rkl | valkopippureita |
| 1 rkl | viherpippureita |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Paahtosipulimajoneesi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 3 rkl | paahdettua sipulirouhetta |
Valmistus (Uuni 120°C)
- 1
Poista fileestä kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tasaisen muotoiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kg naudan ulkofileetä - 2
Rouhi pippurit. Sekoita suola ja rosmariini pippureihin ja levitä seos työlaudalle. Hiero öljyä fileen pintaan ja pyörittele se kauttaaltaan mausteissa. Anna lihan olla huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl mustapippureita 1 1/2 tl suolaa 1 tl kuivattua rosmariinia 2 rkl rypsiöljyä 1 kg naudan ulkofileetä - 3
Kuumenna grilli. Paahda fileen pinta grillissä joka puolelta kauniin ruskeaksi. Pistä lihaan lämpömittari, laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Kypsennä fileetä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 55 astetta, jolloin filee on mediumkypsä. Jos grillissäsi ei ole lämmönsäätömahdollisuutta, grillaa lihaan kaunis pinta grillissä ja tee loppukypsennys 120-asteisessa uunissa.
- 4
Siirrä liha leikkuulaudalle ja peitä se leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia.
- 5
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl persiljaa hienonnettuna 3 rkl paahdettua sipulirouhetta 1 1/2 dl majoneesia - 6
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
449
Energiaa kcal
1881
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
39,7 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
449
Energiaa kcal
1881
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
39,7 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























