Kolmen pippurin ulkofilee - Yhteishyvä

Kolmen pippurin ulkofilee

???
Annokset
6
Pyörittele naudan ulkofilee vastarouhituissa pippureissa ja grillaa mehukkaaksi lempeässä lämmössä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Naudan ulkofileetä
3 rkl
Kokonaisia musta-, valko- ja viherpippureita
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua rosmariinia
2 kpl
Rypsiöljyä

PAAHTOSIPULIMAJONEESIA

2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
1 1/2 dl
Majoneesia
3 rkl
Paahdettua sipulirouhetta

Näin teet

1

Poista fileestä kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tasaisen muotoiseksi.

1 kg
Naudan ulkofileetä
2

Rouhi pippurit. Sekoita suola ja rosmariini pippureihin ja levitä seos työlaudalle. Hiero öljyä fileen pintaan ja pyörittele se kauttaaltaan mausteissa. Anna lihan olla huoneenlämmössä 1–2 tuntia.

3 rkl
Kokonaisia musta-, valko- ja viherpippureita
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua rosmariinia
2 kpl
Rypsiöljyä
1 kg
Naudan ulkofileetä
3

Kuumenna grilli. Paahda fileen pinta grillissä joka puolelta kauniin ruskeaksi. Pistä lihaan lämpömittari, laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Kypsennä fileetä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 55 astetta, jolloin filee on mediumkypsä. Jos grillissäsi ei ole lämmönsäätömahdollisuutta, grillaa lihaan kaunis pinta grillissä ja tee loppukypsennys 120-asteisessa uunissa.

4

Siirrä liha leikkuulaudalle ja peitä se leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia.

5

Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
3 rkl
Paahdettua sipulirouhetta
1 1/2 dl
Majoneesia
6

Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa