Kolmen sipulin keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kolmen sipulin keitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
Salottisipulia
4 kpl
Isoa keltasipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
Sokeria
1 l
Liha-, kana- tai kasvislientä
1 dl
Valkoviinia, halutessasi
1/2 tl
Timjamia
Mustapippuria myllystä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Silputtua tuoretta rosmariinia

lisäksi

Vaaleita leipäviipaleita
Tuorejuustoa
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.
Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.
Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

495

118

7,8 g

2,8 g

5,0 g

4,3 g

1,3 g

1,8 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Sokeria,

0,5 tl Timjamia,

Mustapippuria myllystä,

0,5 tl Suolaa,

Laakerinlehti,

1 tl Silputtua tuoretta rosmariinia,

Vaaleita leipäviipaleita,

Tuorejuustoa,

Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli