Kolmen sipulin keitto

Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplsalottisipulia
4 kplisoa keltasipulia
5 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 rklvoita
sokeria
1 lliha-, kana- tai kasvislientä
1 dlvalkoviinia, halutessasi
1/2 tltimjamia
mustapippuria myllystä
1/2 tlsuolaa
1 kpllaakerinlehti
1 tlsilputtua tuoretta rosmariinia

Lisäksi

vaaleita leipäviipaleita
öljyä
tuorejuustoa
persiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.

    MääräAinesosa
    6 kplsalottisipulia
    4 kplisoa keltasipulia
    5 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklvoita
    1 rklöljyä
    sokeria
  2. 2

    Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    1 lliha-, kana- tai kasvislientä
    1 dlvalkoviinia, halutessasi
    1/2 tltimjamia
    mustapippuria myllystä
    1/2 tlsuolaa
    1 kpllaakerinlehti
    1 tlsilputtua tuoretta rosmariinia
  3. 3

    Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.

    MääräAinesosa
    vaaleita leipäviipaleita
    öljyä
    tuorejuustoa
    persiljasilppua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Mustapippuria myllystä, 1 kpl Laakerinlehti, 1 tl Silputtua tuoretta rosmariinia, Vaaleita leipäviipaleita, öljyä, Tuorejuustoa, Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä