Kolmen sipulin keitto

Nappaa talteen!
Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.
| 6 kpl | salottisipulia |
| 4 kpl | isoa keltasipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
| sokeria | |
| 1 l | liha-, kana- tai kasvislientä |
| 1 dl | valkoviinia, halutessasi |
| 1/2 tl | timjamia |
| mustapippuria myllystä | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | silputtua tuoretta rosmariinia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| vaaleita leipäviipaleita | |
| öljyä | |
| tuorejuustoa | |
| persiljasilppua | |
- 1.
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.
- 2.
Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.
- 3.
Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.
Kolmen sipulin keitto
Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | salottisipulia |
| 4 kpl | isoa keltasipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
| sokeria | |
| 1 l | liha-, kana- tai kasvislientä |
| 1 dl | valkoviinia, halutessasi |
| 1/2 tl | timjamia |
| mustapippuria myllystä | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | silputtua tuoretta rosmariinia |
Lisäksi | |
| vaaleita leipäviipaleita | |
| öljyä | |
| tuorejuustoa | |
| persiljasilppua | |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.
Määrä Ainesosa 6 kpl salottisipulia 4 kpl isoa keltasipulia 5 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl voita 1 rkl öljyä sokeria - 2
Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 1 l liha-, kana- tai kasvislientä 1 dl valkoviinia, halutessasi 1/2 tl timjamia mustapippuria myllystä 1/2 tl suolaa 1 kpl laakerinlehti 1 tl silputtua tuoretta rosmariinia - 3
Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.
Määrä Ainesosa vaaleita leipäviipaleita öljyä tuorejuustoa persiljasilppua
Ravintosisältö
177
Energiaa kcal
741
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
177
Energiaa kcal
741
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Mustapippuria myllystä, 1 kpl Laakerinlehti, 1 tl Silputtua tuoretta rosmariinia, Vaaleita leipäviipaleita, öljyä, Tuorejuustoa, Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























