Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.
Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.
Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
495
118
7,8 g
2,8 g
5,0 g
4,3 g
1,3 g
1,8 g
3,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Sokeria,
0,5 tl Timjamia,
Mustapippuria myllystä,
0,5 tl Suolaa,
Laakerinlehti,
1 tl Silputtua tuoretta rosmariinia,
Vaaleita leipäviipaleita,
Tuorejuustoa,
Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli