Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen sipulin keitto

Fork and knife
4 Annosta
Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.

Ainekset

6 kpl
Salottisipulia
4 kpl
Isoa keltasipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
Sokeria
1 l
Liha-, kana- tai kasvislientä
1 dl
Valkoviinia, halutessasi
1/2 tl
Timjamia
Mustapippuria myllystä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Silputtua tuoretta rosmariinia

Lisäksi

Vaaleita leipäviipaleita
öljyä
Tuorejuustoa
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki.

6 kpl
Salottisipulia
4 kpl
Isoa keltasipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
Sokeria
2

Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa.

1 l
Liha-, kana- tai kasvislientä
1 dl
Valkoviinia, halutessasi
1/2 tl
Timjamia
Mustapippuria myllystä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Silputtua tuoretta rosmariinia
3

Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.

Vaaleita leipäviipaleita
öljyä
Tuorejuustoa
Persiljasilppua
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

149

625

7,5 g

2,8 g

12,5 g

4,3 g

1,5 g

1,5 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sokeria,

Mustapippuria myllystä,

1 kpl Laakerinlehti,

1 tl Silputtua tuoretta rosmariinia,

Vaaleita leipäviipaleita,

öljyä,

Tuorejuustoa,

Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli