Kookos-katkarapukeitto
30 min

Nappaa talteen!
Itämaistyyppisessä keitossa on katkarapuja, kasviksia, ihanaa mausteisuutta ja liemenä lempeää kookosmaitoa. Halutessasi voit koristella katkarapu-kookoskeiton korianterilla.
| 8 dl | kalalientä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | punaista thai curry -tahnaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| korianteria | |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta limen kuori ja purista 1/2 limen mehu. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kookosmaito, tomaattisose ja currytahna. Sekoita joukkoon valkosipuli, inkivääri ja limen kuori.
- 2.
Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä muutama minuutti.
- 3.
Lisää jäiset katkaravut ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Halutessasi lisää pinnalle hienonnettua korianteria.
Itämaistyyppisessä keitossa on katkarapuja, kasviksia, ihanaa mausteisuutta ja liemenä lempeää kookosmaitoa. Halutessasi voit koristella katkarapu-kookoskeiton korianterilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | kalalientä |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | punaista thai curry -tahnaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta limen kuori ja purista 1/2 limen mehu. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kookosmaito, tomaattisose ja currytahna. Sekoita joukkoon valkosipuli, inkivääri ja limen kuori.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala tuoretta inkivääriä 1 kpl lime 8 dl kalalientä 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 3 rkl tomaattisosetta 1 rkl punaista thai curry -tahnaa - 2
Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 200 g herkkusieniä 1 kpl paprika - 3
Lisää jäiset katkaravut ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Halutessasi lisää pinnalle hienonnettua korianteria.
Määrä Ainesosa 1 kpl (180 g) katkarapuja 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria korianteria
Ravintosisältö
259
Energiaa kcal
1085
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
259
Energiaa kcal
1085
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattisosetta, 2 cm pala tuoretta inkivääriä, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























