Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kookos-katkarapukeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itämaistyyppisessä keitossa on katkarapuja, kasviksia, ihanaa mausteisuutta ja liemenä lempeää kookosmaitoa. Halutessasi voit koristella katkarapu-kookoskeiton korianterilla.

Ainekset

8 dl
Kalalientä
1 kpl
(400 g) kookosmaitoa
3 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Punaista thai curry -tahnaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
Limetin raastettu kuori
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Paprika
1 kpl
(180 g) katkarapuja
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Limetin mehu

Lisäksi

(korianteria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa kalaliemi, kookosmaito, tomaattisose ja currytahna. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet, inkivääri ja limetin kuori. Puhdista ja viipaloi sienet. Paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Lisää jäiset katkaravut ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja limetin mehulla. Halutessasi lisää pinnalle hienonnettua korianteria.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

94

393

5,8 g

5,0 g

4,0 g

3,5 g

1,3 g

5,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

Valkosipulinkynttä,

Pala tuoretta inkivääriä,

Limetin raastettu kuori,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Limetin mehu,

(korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli