Kookos-katkarapukeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Itämaistyyppisessä keitossa on katkarapuja, kasviksia, ihanaa mausteisuutta ja liemenä lempeää kookosmaitoa. Halutessasi voit koristella katkarapu-kookoskeiton korianterilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlkalalientä
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
3 rkltomaattisosetta
1 rklpunaista thai curry -tahnaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala tuoretta inkivääriä
1 kpllime
200 gherkkusieniä
1 kplpaprika
1 kpl(180 g) katkarapuja
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

korianteria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta limen kuori ja purista 1/2 limen mehu. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kookosmaito, tomaattisose ja currytahna. Sekoita joukkoon valkosipuli, inkivääri ja limen kuori.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 cmpala tuoretta inkivääriä
    1 kpllime
    8 dlkalalientä
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    3 rkltomaattisosetta
    1 rklpunaista thai curry -tahnaa
  2. 2

    Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
    1 kplpaprika
  3. 3

    Lisää jäiset katkaravut ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Halutessasi lisää pinnalle hienonnettua korianteria.

    MääräAinesosa
    1 kpl(180 g) katkarapuja
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattisosetta, 2 cm pala tuoretta inkivääriä, korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
25.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä