Kookosbroileri ja grillileivät

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kookoskermassa marinoidut broilerin sisäfileet saavat eksoottista makua inkivääristä, valkosipulista, limestä ja kardemummasta. Pujota broileripalat vartaisiin ja kypsennä grillissä ohuiden seesamleipien seurana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gbroilerin sisäfileitä
1 rklrypsiöljyä

Marinadi

1 kpllime
3 cmpala inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplchili
1 tlkardemummaa
200 ml(1 prk) kookoskermaa

Viimeistelyyn

1/2 kplruukkua korianteria
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Grillileivät

2 tlkuivahiivaa
1 tlsokeria
2 1/2 dlvettä
4 1/2 dldurumvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 rklpaahdettua seesamöljyä
3 rklseesaminsiemeniä

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    3 cmpala inkivääriä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplchili
    1 tlkardemummaa
    200 ml(1 prk) kookoskermaa
  2. 2

    Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    400 gbroilerin sisäfileitä
  3. 3

    Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.

    MääräAinesosa
    1 tlsokeria
    2 tlkuivahiivaa
    2 1/2 dlvettä
  4. 4

    Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    4 1/2 dldurumvehnäjauhoja
    1 rklpaahdettua seesamöljyä
    3 rklseesaminsiemeniä
  5. 5

    Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.

  6. 6

    Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua korianteria
    varrastikkuja
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  7. 7

    Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  8. 8

    Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.

Vinkki: Valmista helppo kastike broilerivartaille sekoittamalla 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 rkl makeaa chilikastiketta ja ½ ruukkua tuoretta minttua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, 2 tl kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
1.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä