Kookosbroileri ja grillileivät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kookosbroileri ja grillileivät

Kookosbroileri ja grillileivät
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Kookoskermassa marinoidut broilerin sisäfileet saavat eksoottista makua inkivääristä, valkosipulista, limestä ja kardemummasta. Pujota broileripalat vartaisiin ja kypsennä grillissä ohuiden seesamleipien seurana.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
broilerin sisäfileitä
1 rkl
rypsiöljyä

MARINADI

1 kpl
lime
3 cm
pala inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
chili
1 tl
kardemummaa
200 ml
(1 prk) kookoskermaa

VIIMEISTELYYN

1/2
ruukkua korianteria
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

GRILLILEIVÄT

2 tl
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2 1/2 dl
vettä
4 1/2 dl
durumvehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
paahdettua seesamöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä

LISÄKSI

varrastikkuja

Vinkki: Valmista helppo kastike broilerivartaille sekoittamalla 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 rkl makeaa chilikastiketta ja ½ ruukkua tuoretta minttua.

Näin teet

1

Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.

1 kpl
lime
1 tl
kardemummaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 ml
(1 prk) kookoskermaa
3 cm
pala inkivääriä
1 kpl
chili
2

Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.

400 g
broilerin sisäfileitä
3

Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.

1 tl
sokeria
2 tl
kuivahiivaa
2 1/2 dl
vettä
4

Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
4 1/2 dl
durumvehnäjauhoja
1 rkl
paahdettua seesamöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä
5

Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.

6

Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.

1/2
ruukkua korianteria
varrastikkuja
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
lime
7

Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

8

Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
Muokattu: 15.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja56 g222 g
Proteiinia28 g113 g
Rasvaa29 g117 g
Kuituja12 g46 g
Energiaa kj2598 10392
Energiaa kcal621 2482

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 2 tl kuivahiivaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja56 g222 g
Proteiinia28 g113 g
Rasvaa29 g117 g
Kuituja12 g46 g
Energiaa kj2598 10392
Energiaa kcal621 2482

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 2 tl kuivahiivaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.