Kookosbroileri ja grillileivät
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kookoskermassa marinoidut broilerin sisäfileet saavat eksoottista makua inkivääristä, valkosipulista, limestä ja kardemummasta. Pujota broileripalat vartaisiin ja kypsennä grillissä ohuiden seesamleipien seurana.
| 400 g | broilerin sisäfileitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | chili |
| 1 tl | kardemummaa |
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
| Viimeistelyyn | |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Grillileivät | |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 4 1/2 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | paahdettua seesamöljyä |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| Lisäksi | |
| varrastikkuja | |
- 1.
Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.
- 2.
Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.
- 3.
Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.
- 4.
Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.
- 5.
Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.
- 6.
Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.
- 7.
Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- 8.
Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.
Kookosbroileri ja grillileivät
Kookoskermassa marinoidut broilerin sisäfileet saavat eksoottista makua inkivääristä, valkosipulista, limestä ja kardemummasta. Pujota broileripalat vartaisiin ja kypsennä grillissä ohuiden seesamleipien seurana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | broilerin sisäfileitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Marinadi | |
| 1 kpl | lime |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | chili |
| 1 tl | kardemummaa |
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
Viimeistelyyn | |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Grillileivät | |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 4 1/2 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | paahdettua seesamöljyä |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
Lisäksi | |
| varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 3 cm pala inkivääriä 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl chili 1 tl kardemummaa 200 ml (1 prk) kookoskermaa - 2
Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 400 g broilerin sisäfileitä - 3
Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.
Määrä Ainesosa 1 tl sokeria 2 tl kuivahiivaa 2 1/2 dl vettä - 4
Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 4 1/2 dl durumvehnäjauhoja 1 rkl paahdettua seesamöljyä 3 rkl seesaminsiemeniä - 5
Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.
- 6
Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua korianteria varrastikkuja 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 7
Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- 8
Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.
Vinkki: Valmista helppo kastike broilerivartaille sekoittamalla 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 rkl makeaa chilikastiketta ja ½ ruukkua tuoretta minttua.
Ravintosisältö
621
Energiaa kcal
2598
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
621
Energiaa kcal
2598
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
28,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, 2 tl kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























