Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaalipeltipizza

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kukkakaalipohjainen pizza on loistava piknikruoka, koska se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Mozzarellan sijasta voit käyttää täytteeseen juustoraastetta.

Ainekset

2 kpl
Kukkakaalia (n. 900 g)
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Päälle

2 dl
Tomaattimurskaa
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Oreganoa
225 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
2 - 3 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Mustapippuria
Basilikan lehtiä
Rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, murskatulla valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle. Lisää pinnalle viipaloidut tomaatit ja mozzarella. Mausta mustapippurilla. Kypsennä pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikaa ja rucolaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

950

15,3 g

6,2 g

6,2 g

5,8 g

4,2 g

13,2 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

2 dl Parmesaanijuustoraastetta,

3 rkl Tomaattipyreetä,

Valkosipulinkynsi,

2 tl Oreganoa,

0,5 tl Mustapippuria,

Basilikan lehtiä,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli