Kukkakaalipeltipizza
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kukkakaalipohjainen pizza on loistava piknikruoka, koska se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Pohjassa maistuu parmesaani ja täytteenä klassisesti tomaatti ja mozzarella.
| 900 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | oreganoa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 250 g | (2 pkt) mozzarellajuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| rucolaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Valmista kukkakaalipizzapohja. Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste.
- 3.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
- 4.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle.
- 5.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Valuta ja viipaloi mozzarellat. Lisää tomaatti- ja juustoviipaleet pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustapippurilla.
- 6.
Paista pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikanlehtiä ja rucolaa.
Kukkakaalipeltipizza
Kukkakaalipohjainen pizza on loistava piknikruoka, koska se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Pohjassa maistuu parmesaani ja täytteenä klassisesti tomaatti ja mozzarella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 900 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
Pinnalle | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | tomaattimurskaa |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | oreganoa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 250 g | (2 pkt) mozzarellajuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| rucolaa | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Valmista kukkakaalipizzapohja. Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste.
Määrä Ainesosa 900 g kukkakaalia 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 3 kpl kananmunaa 2 dl parmesaanijuustoraastetta - 3
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
- 4
Kuori ja hienonna valkosipuli. Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 dl tomaattimurskaa 3 rkl tomaattipyreetä 2 tl oreganoa - 5
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Valuta ja viipaloi mozzarellat. Lisää tomaatti- ja juustoviipaleet pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 3 kpl tomaattia 250 g (2 pkt) mozzarellajuustoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 6
Paista pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikanlehtiä ja rucolaa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa rucolaa
Ravintosisältö
244
Energiaa kcal
1022
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,7 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
244
Energiaa kcal
1022
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,7 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl parmesaanijuustoraastetta, 3 rkl Tomaattipyreetä, Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























