Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, murskatulla valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle. Lisää pinnalle viipaloidut tomaatit ja mozzarella. Mausta mustapippurilla. Kypsennä pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikaa ja rucolaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
950
227
15,3 g
6,2 g
6,2 g
5,8 g
4,2 g
13,2 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
2 dl Parmesaanijuustoraastetta,
3 rkl Tomaattipyreetä,
Valkosipulinkynsi,
2 tl Oreganoa,
0,5 tl Mustapippuria,
Basilikan lehtiä,
Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli