Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu (500 g) vihreää tankoparsaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dlruokakermaa
1 dlsilputtua persiljaa
1 tlkuivattua rakuunaa

Sitruunaranskankerma

2 kplsitruunaa
1 kpl(150-200g) ranskankermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Säädä uuni 220 asteeseen.

  2. 2

    Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.

    MääräAinesosa
    1 kplnippu (500 g) vihreää tankoparsaa
    1 rklöljyä
  3. 3

    Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
  4. 4

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplnippu (500 g) vihreää tankoparsaa
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  5. 5

    Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    1 dlsilputtua persiljaa
    1 tlkuivattua rakuunaa
  6. 6

    Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
    1 kpl(150-200g) ranskankermaa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 dl Silputtua persiljaa, 1 tl Kuivattua rakuunaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
12.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä