Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma
30 min

Nappaa talteen!
Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.
| 1 kpl | nippu (500 g) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1 dl | silputtua persiljaa |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| Sitruunaranskankerma | |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | (150-200g) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
- 1.
Säädä uuni 220 asteeseen.
- 2.
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.
- 3.
Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.
- 4.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
- 5.
Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
- 6.
Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.
Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | nippu (500 g) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1 dl | silputtua persiljaa |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
Sitruunaranskankerma | |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | (150-200g) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Säädä uuni 220 asteeseen.
- 2
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl nippu (500 g) vihreää tankoparsaa 1 rkl öljyä - 3
Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl sitruunaa - 4
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl nippu (500 g) vihreää tankoparsaa 5 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 5
Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 1 dl silputtua persiljaa 1 tl kuivattua rakuunaa - 6
Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl sitruunaa 1 kpl (150-200g) ranskankermaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
183
Energiaa kcal
769
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
183
Energiaa kcal
769
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 dl Silputtua persiljaa, 1 tl Kuivattua rakuunaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























