Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.

Ainekset

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Kuivattua rakuunaa

sitruunaranskankerma

2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
(150-200g) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen.

2

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
1 rkl
Öljyä
3

Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.

2 kpl
Sitruunaa
4

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
5

Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Kuivattua rakuunaa
6

Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.

2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
(150-200g) ranskankermaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

757

181

16,0 g

8,8 g

4,3 g

4,3 g

1,3 g

2,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 dl Silputtua persiljaa,

1 tl Kuivattua rakuunaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli