Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma - Yhteishyvä

Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

???
Annokset
4
Ruokavalio
Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Kuivattua rakuunaa

SITRUUNARANSKANKERMA

2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
(150-200g) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Säädä uuni 220 asteeseen.

2

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
1 rkl
Öljyä
3

Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.

2 kpl
Sitruunaa
4

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
5

Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Kuivattua rakuunaa
6

Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.

2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
(150-200g) ranskankermaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.3.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj757 3027
Energiaa kcal181 722

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 dl Silputtua persiljaa

  • 1 tl Kuivattua rakuunaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj757 3027
Energiaa kcal181 722

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 dl Silputtua persiljaa

  • 1 tl Kuivattua rakuunaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.