Säädä uuni 220 asteeseen.
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.
Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
181
757
16,0 g
8,8 g
4,3 g
4,3 g
1,3 g
2,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
1 dl Silputtua persiljaa,
1 tl Kuivattua rakuunaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli