Vaihe 1.
Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.
Vaihe 2.
Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.
Vaihe 3.
Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Vaihe 4.
Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.
Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.
Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.