Kuorrutettu kukkakaali - Yhteishyvä

Kuorrutettu kukkakaali

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500g) kukkakaali
Vettä
Suolaa

KASTIKE

2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 - 4 dl
Maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria

PÄÄLLE

4 rkl
Juustoraastetta

LISÄKSI

3 - 4 kpl
Paahdettua pekonia pieninä kuutioina
Tai
Paahdettuja leipäkuutioita
Tai
Sienimuhennosta
Tai
Kuorrutusjuustoksi sinihomejuustoa

Näin teet

1

Vaihe 1.

Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.

Vaihe 2.

Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.

Vaihe 3.

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vaihe 4.

Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.7.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa