Huuhtele kukkakaali ja poista tarvittaessa pala kantaa sekä uloimpia lehtiä. Keitä kaalia vedessä noin 10 minuuttia, tai kunnes se on puolikypsä. Kokeile kypsyyttä kapealla terävällä veitsellä.
Sulata kastiketta varten rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon hieman kukkakaalin keitinvettä.
Säästä noin 1/2 dl juustoraastetta kuorruttamiseen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita siihen keltuainen, loppu juustoraaste sekä mausteet.
Nosta kukkakaali siivilään valumaan. Kun kukkakaali on kuivahtanut, siirrä se voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike kukkakaalin päälle ja vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Gratinoi kukkakaalia 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman ruskistunut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
777
11,0 g
5,2 g
8,3 g
4,5 g
2,0 g
11,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli