Kuorrutettu kukkakaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuorrutettu kukkakaali

Kuorrutettu kukkakaali

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(500g) kukkakaali
Vettä
Suolaa

kastike

2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 - 4 dl
Maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria

päälle

4 rkl
Juustoraastetta

lisäksi

3 - 4 kpl
Paahdettua pekonia pieninä kuutioina
Tai
Paahdettuja leipäkuutioita
Tai
Sienimuhennosta
Tai
Kuorrutusjuustoksi sinihomejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaihe 1.

Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.

Vaihe 2.

Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.

Vaihe 3.

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vaihe 4.

Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.

2

Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.

2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 - 4 dl
Maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
3

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

1 kpl
Keltuainen
1 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria
4

Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.

4 rkl
Juustoraastetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.7.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.