Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurkkukeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kylmä kurkkukeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Pyöräytä keittoainekset tehosekoittimessa ja koristele valmis keitto smetanalla, tillillä ja retiisiviipaleilla.

Ainekset

1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Suolakurkku
1/2 kpl
Pientä sipulia
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 dl
Kasvislientä
1/4 tl
Suolaa

Pinnalle

1 rkl
Smetanaa
Retiisiviipaleita
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori kurkku. Pane keittoainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä keitto sileäksi. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Koristele kurkkukeitto smetanalla, tillillä ja retiisiviipaleilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

49

205

3,5 g

2,0 g

2,0 g

2,0 g

1,0 g

0,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

0,25 tl Suolaa,

Retiisiviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli