Kurkkukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kurkkukeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kylmä kurkkukeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Pyöräytä keittoainekset tehosekoittimessa ja koristele valmis keitto smetanalla, tillillä ja retiisiviipaleilla.

Ainekset

1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Suolakurkku
1/2 kpl
Pientä sipulia
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 dl
Kasvislientä
1/4 tl
Suolaa

pinnalle

1 rkl
Smetanaa
Retiisiviipaleita
Tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori kurkku. Pane keittoainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä keitto sileäksi. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Koristele kurkkukeitto smetanalla, tillillä ja retiisiviipaleilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

205

49

3,5 g

2,0 g

2,0 g

2,0 g

1,0 g

0,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

0,25 tl Suolaa,

Retiisiviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli