Lämmin gyoza-salaatti
20 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Gyoza-salaatti tehdään japanilaisista dumplingseista. Lämmin salaatti valmistuu nopeasti, kun käytät valmiiksi pilkottuja kasviksia.
| 400 g | (2 pkt) gyozoja teriyakikastikkeella (pakaste) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) china wok -tuorekasviksia (coop) |
| 200 g | (1 ps) valkokaalisuikaleita (coop) |
| 300 g | (1 ps) edamamepapuja (pakaste) |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | vettä |
| Viimeistelyyn | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Paista gyozat öljyssä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää pannulle 1 ruokalusikallinen vettä ja laita kansi päälle. Paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta gyozat sivuun.
- 2.
Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Paista tuorekasviksia ja kaalisuikaleita kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Kuumenna edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- 3.
Sulata gyoza-pakkauksen mukana tulevat teriyakikastikkeet lämpimässä vedessä. Purista limen mehu. Sekoita limenmehu, soijakastike, vesi ja teriyakikastikkeet kulhossa.
- 4.
Sekoita kasvikset ja gyozat isossa kulhossa. Kääntele kastike joukkoon. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Gyoza-salaatti tehdään japanilaisista dumplingseista. Lämmin salaatti valmistuu nopeasti, kun käytät valmiiksi pilkottuja kasviksia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) gyozoja teriyakikastikkeella (pakaste) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) china wok -tuorekasviksia (coop) |
| 200 g | (1 ps) valkokaalisuikaleita (coop) |
| 300 g | (1 ps) edamamepapuja (pakaste) |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | vettä |
Viimeistelyyn | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistus
- 1
Paista gyozat öljyssä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää pannulle 1 ruokalusikallinen vettä ja laita kansi päälle. Paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta gyozat sivuun.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) gyozoja teriyakikastikkeella (pakaste) 2 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Paista tuorekasviksia ja kaalisuikaleita kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Kuumenna edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) china wok -tuorekasviksia (coop) 200 g (1 ps) valkokaalisuikaleita (coop) 300 g (1 ps) edamamepapuja (pakaste) - 3
Sulata gyoza-pakkauksen mukana tulevat teriyakikastikkeet lämpimässä vedessä. Purista limen mehu. Sekoita limenmehu, soijakastike, vesi ja teriyakikastikkeet kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 rkl makeaa soijakastiketta 1 rkl vettä - 4
Sekoita kasvikset ja gyozat isossa kulhossa. Kääntele kastike joukkoon. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria 1 rkl seesaminsiemeniä
Ravintosisältö
394
Energiaa kcal
1648
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
394
Energiaa kcal
1648
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























