Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.
Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.
Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
479
114
2,5 g
0,5 g
18,0 g
8,0 g
2,5 g
3,8 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Oreganoa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
2 dl Raastettua emmentaljuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli