Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lämppärihamppareissa yhdistyvät uudella tavalla kaksi ikisuosikkia: lämpimät voileivät ja hampurilainen. Sinapilla ryyditetyissä leivissä on täytteenä suolaista kinkkua ja makeaa persimonia.
| 4 kpl | vaaleaa sämpylää |
| 4 rkl | sinappia |
| 2 kpl | persimonia |
| 200 g | (1 pkt) saunapalvikinkkua |
| 1/2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 80 g | (2 dl) raastettua emmentaljuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.
- 2.
Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.
- 4.
Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- 5.
Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.
Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla
Lämppärihamppareissa yhdistyvät uudella tavalla kaksi ikisuosikkia: lämpimät voileivät ja hampurilainen. Sinapilla ryyditetyissä leivissä on täytteenä suolaista kinkkua ja makeaa persimonia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | vaaleaa sämpylää |
| 4 rkl | sinappia |
| 2 kpl | persimonia |
| 200 g | (1 pkt) saunapalvikinkkua |
| 1/2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 80 g | (2 dl) raastettua emmentaljuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl vaaleaa sämpylää 4 rkl sinappia - 2
Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl persimonia - 3
Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) saunapalvikinkkua 1/2 tl oreganoa 1/4 tl mustapippuria 80 g (2 dl) raastettua emmentaljuustoa - 4
Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- 5
Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
249
Energiaa kcal
1043
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
249
Energiaa kcal
1043
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























