Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla

Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämppärihamppareissa yhdistyvät uudella tavalla kaksi ikisuosikkia: lämpimät voileivät ja hampurilainen. Sinapilla ryyditetyissä leivissä on täytteenä suolaista kinkkua ja makeaa persimonia.

Ainekset

4 kpl
Vaaleaa sämpylää
4 rkl
Sinappia
2 kpl
Persimonia
200 g
(1 pkt) saunapalvikinkkua
1/2 tl
Oreganoa
1/4 tl
mustapippuria
80 g
(2 dl) raastettua emmentaljuustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.

4 kpl
Vaaleaa sämpylää
4 rkl
Sinappia
2

Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2 kpl
Persimonia
3

Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.

200 g
(1 pkt) saunapalvikinkkua
1/2 tl
Oreganoa
1/4 tl
mustapippuria
80 g
(2 dl) raastettua emmentaljuustoa
4

Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

5

Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 1.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1043

11,5 g

4,8 g

18,0 g

8,0 g

2,5 g

17,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli