Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.
Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.
Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
249
1043
11,5 g
4,8 g
18,0 g
8,0 g
2,5 g
17,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli