Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lämppärihamppareissa yhdistyvät uudella tavalla kaksi ikisuosikkia: lämpimät voileivät ja hampurilainen. Sinapilla ryyditetyissä leivissä on täytteenä suolaista kinkkua ja makeaa persimonia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplvaaleaa sämpylää
4 rklsinappia
2 kplpersimonia
200 g(1 pkt) saunapalvikinkkua
1/2 tloreganoa
1/4 tlmustapippuria
80 g(2 dl) raastettua emmentaljuustoa
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.

    MääräAinesosa
    4 kplvaaleaa sämpylää
    4 rklsinappia
  2. 2

    Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplpersimonia
  3. 3

    Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) saunapalvikinkkua
    1/2 tloreganoa
    1/4 tlmustapippuria
    80 g(2 dl) raastettua emmentaljuustoa
  4. 4

    Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

  5. 5

    Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä