Lankkupihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Mehevät lankkupihvit valmistetaan pituusuunnassa halkaistusta possun ulkofileestä. Herkullisen makunsa liha saa mausteisen makeasta glaseerauskastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan ulkofileetä
2 rklrypsiöljyä

Glaseerauskastike

2 kplvalkosipulinkynttä
1 dlcola-juomaa
1/2 dlketsuppia
1/2 dlfariinisokeria
1 1/2 rklmakeaa soijakastiketta
1/2 tlsambal oelek -chilitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlcola-juomaa
    1/2 dlketsuppia
    1/2 dlfariinisokeria
    1 1/2 rklmakeaa soijakastiketta
    1/2 tlsambal oelek -chilitahnaa
  2. 2

    Leikkaa filee pituussuunnassa kolmeen osaan. Sivele lihaviipaleiden pinnalle öljyä.

    MääräAinesosa
    800 gporsaan ulkofileetä
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Grillaa lihat kypsiksi 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele glaseerauskastiketta lihan pinnalle grillauksen aikana. Nosta lihat uunivuokaan ja anna vetäytyä folion alla hetki. Leikkaa viipaleiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025