Liha-perunasoselaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Liha-perunasoselaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Arkiseen liha-perunalaatikoon saa uutta makua ripottelemalla pinnalle persiljasilppua ja tarjoamalla lisukkeena etikkapunajuuria tai suolakurkkua.

Ainekset

6 - 10 kpl
Perunaa
Pala lanttua
1/2 - 1 kpl
Palsternakka
Vettä, suolaa
2 - 3 dl
Maitoa
Lientä yhteensä noin 5 dl
Hiven valkopippuria
1 kpl
Sipuli
500 g
Sika-nautajauhelihaa
Suolaa, mustapippuria ja paprikaa
1 muna halutessasi

pinnalle:

Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat, lanttupala, palsternakka ja porkkana kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät, ja hiukan suolaa. Keitä kasvikset kannen alla pehmeiksi.Ruskista sillä välin jauheliha omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli ja hauduta silppu jauhelihan seassa pehmeäksi. Mausta seos hyvin ja jäähdytä.Kaada kasvisten keitinliemi mittakannuun ja lisää siihen niin paljon maitoa, että lientä on yhteensä noin 1/2 litraa. Soseuta kasvikset huolella. Sekoita joukkoon liemi ja hiukan pippuria sekä jauhelihaseos. Vatkaa seos hyvin ja lisää lopuksi muna, jos haluat.Kaada seos kevyesti öljyttyyn paistovuokaan ja kypsennä 150 asteessa 30-45 minuuttia. Ripottele valmiin laatikon päälle persiljasilppua ja tarjoa lisänä etikkapunajuuria tai suolakurkkua

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.