Liha-perunasoselaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Rakastettu arkiruoka saa uutta makua, kun lisäät jauhelihan ja perunamuusin seuraan palat palsternakkaa ja lanttua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gjauhoisia perunoita
200 glanttua
200 gpalsternakkaa
1 rklvoita
2 - 3 dlmaitoa
1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1 tlpaprikajauhetta
1 kplkananmuna

Lisäksi

persiljaa hienonnettuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja juurekset kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta ripauksella suolaa ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Valuta.

    MääräAinesosa
    600 gjauhoisia perunoita
    200 glanttua
    200 gpalsternakkaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa pannussa. Lisää sipuli ja hauduta se jauhelihan seassa pehmeäksi. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 gjauhelihaa
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
    1 tlpaprikajauhetta
  3. 3

    Soseuta kasvikset hyvin. Sekoita joukkoon voi, maito ja jauhelihapaistos. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 - 3 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia. Ripottele hienonnettua persiljaa valmiin laatikon päälle ja tarjoa lisänä esimerkiksi etikkapunajuuria tai suolakurkkua.

    MääräAinesosa
    persiljaa hienonnettuna

Herkullisen kuorrutteen saat lisäämällä pinnalle 150 g mieleistäsi juustoraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä