Liha-perunasoselaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rakastettu arkiruoka saa uutta makua, kun lisäät jauhelihan ja perunamuusin seuraan palat palsternakkaa ja lanttua.
| 600 g | jauhoisia perunoita |
| 200 g | lanttua |
| 200 g | palsternakkaa |
| 1 rkl | voita |
| 2 - 3 dl | maitoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| persiljaa hienonnettuna | |
- 1.
Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja juurekset kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta ripauksella suolaa ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Valuta.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa pannussa. Lisää sipuli ja hauduta se jauhelihan seassa pehmeäksi. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.
- 3.
Soseuta kasvikset hyvin. Sekoita joukkoon voi, maito ja jauhelihapaistos. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
- 4.
Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia. Ripottele hienonnettua persiljaa valmiin laatikon päälle ja tarjoa lisänä esimerkiksi etikkapunajuuria tai suolakurkkua.
Liha-perunasoselaatikko
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Rakastettu arkiruoka saa uutta makua, kun lisäät jauhelihan ja perunamuusin seuraan palat palsternakkaa ja lanttua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | jauhoisia perunoita |
| 200 g | lanttua |
| 200 g | palsternakkaa |
| 1 rkl | voita |
| 2 - 3 dl | maitoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| persiljaa hienonnettuna | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja juurekset kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta ripauksella suolaa ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Valuta.
Määrä Ainesosa 600 g jauhoisia perunoita 200 g lanttua 200 g palsternakkaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa pannussa. Lisää sipuli ja hauduta se jauhelihan seassa pehmeäksi. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 400 g jauhelihaa 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1 tl paprikajauhetta - 3
Soseuta kasvikset hyvin. Sekoita joukkoon voi, maito ja jauhelihapaistos. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 2 - 3 dl maitoa 1 kpl kananmuna - 4
Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia. Ripottele hienonnettua persiljaa valmiin laatikon päälle ja tarjoa lisänä esimerkiksi etikkapunajuuria tai suolakurkkua.
Määrä Ainesosa persiljaa hienonnettuna
Herkullisen kuorrutteen saat lisäämällä pinnalle 150 g mieleistäsi juustoraastetta.
Ravintosisältö
458
Energiaa kcal
1918
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
458
Energiaa kcal
1918
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























