Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja juurekset kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Säästä keitinliemi.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa pannussa. Lisää sipuli ja hauduta se jauhelihan seassa pehmeäksi. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.
Kaada kasvisten keitinliemi mittakannuun ja lisää siihen niin paljon maitoa, että lientä on yhteensä noin 1/2 litraa.
Soseuta kasvikset hyvin. Sekoita ensin liemi ja sitten jauhelihapaistos joukkoon. Lisää halutessasi kananmuna ja sekoita hyvin.
Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 30-45 minuuttia. Ripottele hienonnettua persiljaa valmiin laatikon päälle ja tarjoa lisänä esimerkiksi etikkapunajuuria tai suolakurkkua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
504
2108
24,5 g
10,3 g
35,3 g
9,5 g
5,5 g
31,3 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vettä,
persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli