Lihamestarin japanilainen grillifilee
Lihamestarin japanilainen grillifilee
Yhteistyössä

Lihamestarin japanilainen grillifilee

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Itäkeskuksen Food Market Herkun lihamestari Miro Söderholm lainaa lihareseptissään makuja Japanista. Naudan filee grillataan kevyesti ja maustetaan itse tehdyllä ponzu-kastikkeella. Lihan kanssa Miro tarjoaa parsasta tai varsiparsakaalista tehtyä japanilaista salaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnaudan ulkofileetä

Ponzu-kastike

1 1/4 dlsoijakastiketta
2 1/2 dlriisiviinietikkaa
1/2 dlsokeria
1 dlsitruunamehua
1/2 dllimemehua

Japanilainen vihreä salaatti

1/2 dlseesamiöljyä
1 rklriisiviinietikkaa
2 rklsoijakastiketta
1 rklraastettua inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlwasabia
500 g(1 nippu) vihreää parsaa tai broccolinia eli varsiparsakaalia
1 rklseesaminsiemeniä
1 - 2 kplpunaista chiliä

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa.

    MääräAinesosa
    600 gnaudan ulkofileetä
  2. 2

    Valmista ponzu-kastike. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat parsasalaatin ja lihan.

    MääräAinesosa
    1 1/4 dlsoijakastiketta
    2 1/2 dlriisiviinietikkaa
    1/2 dlsokeria
    1 dlsitruunamehua
    1/2 dllimemehua
  3. 3

    Valmista salaatti. Yhdistä kulhossa öljy, etikka, soijakastike ja inkivääriraaste. Kuori valkosipuli ja purista se joukkoon. Lisää wasabi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa nuput pois ja veistä parsoista ohuita lastuja. Jos käytät varsiparsakaalia, höyrytä niitä hetki ja paloittele ne. Lisää parsalastut ja -nuput tai varsiparsakaalit kulhoon. Sekoita hyvin. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa chili viistosti ohuiksi renkaiksi. Siirrä siemenet ja chili syrjään viimeistelyä varten.

    MääräAinesosa
    1/2 dlseesamiöljyä
    1 rklriisiviinietikkaa
    2 rklsoijakastiketta
    1 rklraastettua inkivääriä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlwasabia
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa tai broccolinia eli varsiparsakaalia
    1 rklseesaminsiemeniä
    1 - 2 kplpunaista chiliä
  4. 4

    Leikkaa ulkofileestä poikkisyin 4 sormen paksuista pihviä (à 150 g). Grillaa pihveihin kaunis väri kuumassa grillissä. Voit myös paahtaa pihvit nopeasti kuumalla pannulla. Pihvit saavat jäädä sisältä raaoiksi. Pihvit eivät tarvitse mausteita, sillä ne dipataan ponzu-kastikkeeseen. Anna vetäytyä hetki.

  5. 5

    Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Jaa liha ja salaatti lautasille ja ponzu-kastike pieniin kulhoihin. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja chilillä.

”Japanilainen grillifilee on helppo valmistaa, on verrattain kevyt ja sopii erittäin hyvin kesällä ulkona syötäväksi. Salaatin voi valmistaa myös esimerkiksi vihreistä pavuista tai kurkusta.”

Vinkki: Valitse filee, joka on marmoroitunut – siitä valmistuu erityisen hyvä japanilainen grillifilee.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl seesamiöljyä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 0.5 tl wasabia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Miro Söderholm
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä