Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa.
Valmista ponzu-kastike. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat parsasalaatin ja lihan.
Valmista salaatti. Yhdistä kulhossa öljy, etikka, soijakastike ja inkivääriraaste. Kuori valkosipuli ja purista se joukkoon. Lisää wasabi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa nuput pois ja veistä parsoista ohuita lastuja. Jos käytät varsiparsakaalia, höyrytä niitä hetki ja paloittele ne. Lisää parsalastut ja -nuput tai varsiparsakaalit kulhoon. Sekoita hyvin. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa chili viistosti ohuiksi renkaiksi. Siirrä siemenet ja chili syrjään viimeistelyä varten.
Leikkaa ulkofileestä poikkisyin 4 sormen paksuista pihviä (à 150 g). Grillaa pihveihin kaunis väri kuumassa grillissä. Voit myös paahtaa pihvit nopeasti kuumalla pannulla. Pihvit saavat jäädä sisältä raaoiksi. Pihvit eivät tarvitse mausteita, sillä ne dipataan ponzu-kastikkeeseen. Anna vetäytyä hetki.
Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Jaa liha ja salaatti lautasille ja ponzu-kastike pieniin kulhoihin. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja chilillä.
”Japanilainen grillifilee on helppo valmistaa, on verrattain kevyt ja sopii erittäin hyvin kesällä ulkona syötäväksi. Salaatin voi valmistaa myös esimerkiksi vihreistä pavuista tai kurkusta.”
Vinkki: Valitse filee, joka on marmoroitunut – siitä valmistuu erityisen hyvä japanilainen grillifilee.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
344
1438
8,0 g
2,8 g
19,0 g
15,5 g
4,8 g
41,0 g
7,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl seesamiöljyä,
1 rkl raastettua inkivääriä,
0,5 tl wasabia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli