Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihamestarin japanilainen grillifilee

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itäkeskuksen Food Market Herkun lihamestari Miro Söderholm lainaa lihareseptissään makuja Japanista. Naudan filee grillataan kevyesti ja maustetaan itse tehdyllä ponzu-kastikkeella. Lihan kanssa Miro tarjoaa parsasta tai varsiparsakaalista tehtyä japanilaista salaattia.

Ainekset

600 g
naudan ulkofileetä

Ponzu-kastike

1 1/4 dl
soijakastiketta
2 1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua
1/2 dl
limemehua

Japanilainen vihreä salaatti

1/2 dl
seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
wasabia
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa tai broccolinia eli varsiparsakaalia
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 - 2 kpl
punaista chiliä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa.

600 g
naudan ulkofileetä
2

Valmista ponzu-kastike. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat parsasalaatin ja lihan.

1 1/4 dl
soijakastiketta
2 1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua
1/2 dl
limemehua
3

Valmista salaatti. Yhdistä kulhossa öljy, etikka, soijakastike ja inkivääriraaste. Kuori valkosipuli ja purista se joukkoon. Lisää wasabi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa nuput pois ja veistä parsoista ohuita lastuja. Jos käytät varsiparsakaalia, höyrytä niitä hetki ja paloittele ne. Lisää parsalastut ja -nuput tai varsiparsakaalit kulhoon. Sekoita hyvin. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa chili viistosti ohuiksi renkaiksi. Siirrä siemenet ja chili syrjään viimeistelyä varten.

1/2 dl
seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
wasabia
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa tai broccolinia eli varsiparsakaalia
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 - 2 kpl
punaista chiliä
4

Leikkaa ulkofileestä poikkisyin 4 sormen paksuista pihviä (à 150 g). Grillaa pihveihin kaunis väri kuumassa grillissä. Voit myös paahtaa pihvit nopeasti kuumalla pannulla. Pihvit saavat jäädä sisältä raaoiksi. Pihvit eivät tarvitse mausteita, sillä ne dipataan ponzu-kastikkeeseen. Anna vetäytyä hetki.

5

Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Jaa liha ja salaatti lautasille ja ponzu-kastike pieniin kulhoihin. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja chilillä.

”Japanilainen grillifilee on helppo valmistaa, on verrattain kevyt ja sopii erittäin hyvin kesällä ulkona syötäväksi. Salaatin voi valmistaa myös esimerkiksi vihreistä pavuista tai kurkusta.”

Vinkki: Valitse filee, joka on marmoroitunut – siitä valmistuu erityisen hyvä japanilainen grillifilee.

Miltä maistui?
Resepti:
Miro Söderholm
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
|
Muokattu: 23.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

344

1438

8,0 g

2,8 g

19,0 g

15,5 g

4,8 g

41,0 g

7,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl seesamiöljyä,

1 rkl raastettua inkivääriä,

0,5 tl wasabia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli