Lihapulla-manchegotikut

Arvostele resepti
30 Kappaletta

30 min

Karitsanjauheliha, aprikoosi ja espanjalainen lampaanmaitojuusto manchego on täydellisen toimiva yhdistelmä. Tee aineksista tikutetut tapakset eli pinchot, jotka maistuvat alkuruokana ja cocktailpaloina.

Ainekset

MääräAinesosa

LIHAPULLAT

400 g(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplkananmuna
1 tloreganoa
1/2 tlkanelia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsuolaa
100 g(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1/2 kplruukku lehtipersiljaa
2 tlrypsiöljyä

LISÄKSI

250 g(1 pkt) manchegojuustoa
1 dlaprikoosihilloa
cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Hienonna aprikoosit ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Pyörittele kostutetuin käsin noin 30 pientä lihapullaa. Kypsennä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 g(½ ps) kuivattuja aprikooseja
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlkanelia
    1 tloreganoa
    1 kplkananmuna
    400 g(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
  3. 3

    Leikkaa juustosta kuoret pois ja leikkaa lihapullia vastaava määrä pieniä kolmion muotoisia viipaleita. Pujota tikkuun ensin juustoviipale ja pohjalle lihapulla. Viimeistele nokareella hilloa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) manchegojuustoa
    1 dlaprikoosihilloa
    cocktailtikkuja

Vinkki: Voit korvata karitsanjauhelihan naudanjauhelihalla.

Lasillinen punaviiniä on nappivalinta näiden pikkusyötävien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä