Lihapulla-manchegotikut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapulla-manchegotikut

Lihapulla-manchegotikut
Kappaleita
30
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Karitsanjauheliha, aprikoosi ja espanjalainen lampaanmaitojuusto manchego on täydellisen toimiva yhdistelmä. Tikutetuissa makupaloissa eli pinchoissa yhdistyy aromikas juusto ja hedelmäiset lihapullat. Tarjoa lihapulla-juustotikut alkuruokana tai cocktailpaloina.
Jaa Somessa

Ainekset

LIHAPULLAT

400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna
1 tl
oreganoa
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
100 g
(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
2 tl
rypsiöljyä

LISÄKSI

250 g
(1 pkt) manchegojuustoa
1 dl
aprikoosihilloa
cocktailtikkuja

Vinkki: Voit korvata karitsanjauhelihan naudanjauhelihalla.

Lasillinen punaviiniä on nappivalinta näiden pikkusyötävien kanssa.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetki.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Hienonna aprikoosit ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Pyörittele kostutetuin käsin noin 30 pientä lihapullaa. Kypsennä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.

100 g
(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
kanelia
1 tl
oreganoa
1 kpl
kananmuna
400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
3

Leikkaa juustosta kuoret pois ja leikkaa lihapullia vastaava määrä pieniä kolmion muotoisia viipaleita. Pujota tikkuun ensin juustoviipale ja pohjalle lihapulla. Viimeistele nokareella hilloa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.

250 g
(1 pkt) manchegojuustoa
1 dl
aprikoosihilloa
cocktailtikkuja
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj334 10030
Energiaa kcal80 2397
Rasvaa5.5 g165.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.6 g79.0 g
Hiilihydraatteja3.1 g94.0 g
Sokereita3.1 g92.0 g
Kuituja0.3 g10.0 g
Proteiinia4.3 g128.0 g
Suolaa0.4 g11.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl kanelia

  • ruukkua lehtipersiljaa

  • cocktailtikkuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj334 10030
Energiaa kcal80 2397
Rasvaa5.5 g165.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.6 g79.0 g
Hiilihydraatteja3.1 g94.0 g
Sokereita3.1 g92.0 g
Kuituja0.3 g10.0 g
Proteiinia4.3 g128.0 g
Suolaa0.4 g11.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl kanelia

  • ruukkua lehtipersiljaa

  • cocktailtikkuja

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.