Lihapulla-manchegotikut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapulla-manchegotikut

Lihapulla-manchegotikut

timer-icon30 min
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Karitsanjauheliha, aprikoosi ja espanjalainen lampaanmaitojuusto manchego on täydellisen toimiva yhdistelmä. Tikutetuissa makupaloissa eli pinchoissa yhdistyy aromikas juusto ja hedelmäiset lihapullat. Tarjoa lihapulla-juustotikut alkuruokana tai cocktailpaloina.

Ruokavaliot

Ainekset

lihapullat

400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna
1 tl
oreganoa
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
100 g
(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
2 tl
rypsiöljyä

lisäksi

250 g
(1 pkt) manchegojuustoa
1 dl
aprikoosihilloa
cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetki.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Hienonna aprikoosit ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Pyörittele kostutetuin käsin noin 30 pientä lihapullaa. Kypsennä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.

100 g
(½ ps) kuivattuja aprikooseja
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
kanelia
1 tl
oreganoa
1 kpl
kananmuna
400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste)
3

Leikkaa juustosta kuoret pois ja leikkaa lihapullia vastaava määrä pieniä kolmion muotoisia viipaleita. Pujota tikkuun ensin juustoviipale ja pohjalle lihapulla. Viimeistele nokareella hilloa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.

250 g
(1 pkt) manchegojuustoa
1 dl
aprikoosihilloa
cocktailtikkuja

Vinkki: Voit korvata karitsanjauhelihan naudanjauhelihalla.

Lasillinen punaviiniä on nappivalinta näiden pikkusyötävien kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

334

80

5,5 g

2,6 g

3,1 g

3,1 g

0,3 g

4,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kanelia,

ruukkua lehtipersiljaa,

cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli