Lihapulla-manchegotikut
30 min

Nappaa talteen!
Karitsanjauheliha, aprikoosi ja espanjalainen lampaanmaitojuusto manchego on täydellisen toimiva yhdistelmä. Tee aineksista tikutetut tapakset eli pinchot, jotka maistuvat alkuruokana ja cocktailpaloina.
| LIHAPULLAT | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 100 g | (½ ps) kuivattuja aprikooseja |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| LISÄKSI | |
| 250 g | (1 pkt) manchegojuustoa |
| 1 dl | aprikoosihilloa |
| cocktailtikkuja | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetki.
- 2.
Hienonna aprikoosit ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Pyörittele kostutetuin käsin noin 30 pientä lihapullaa. Kypsennä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.
- 3.
Leikkaa juustosta kuoret pois ja leikkaa lihapullia vastaava määrä pieniä kolmion muotoisia viipaleita. Pujota tikkuun ensin juustoviipale ja pohjalle lihapulla. Viimeistele nokareella hilloa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.
Lihapulla-manchegotikut
Karitsanjauheliha, aprikoosi ja espanjalainen lampaanmaitojuusto manchego on täydellisen toimiva yhdistelmä. Tee aineksista tikutetut tapakset eli pinchot, jotka maistuvat alkuruokana ja cocktailpaloina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
LIHAPULLAT | |
| 400 g | (1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 100 g | (½ ps) kuivattuja aprikooseja |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 tl | rypsiöljyä |
LISÄKSI | |
| 250 g | (1 pkt) manchegojuustoa |
| 1 dl | aprikoosihilloa |
| cocktailtikkuja | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Hienonna aprikoosit ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Pyörittele kostutetuin käsin noin 30 pientä lihapullaa. Kypsennä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (½ ps) kuivattuja aprikooseja 1/2 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl kanelia 1 tl oreganoa 1 kpl kananmuna 400 g (1 pkt) karitsanjauhelihaa (tuore tai pakaste) - 3
Leikkaa juustosta kuoret pois ja leikkaa lihapullia vastaava määrä pieniä kolmion muotoisia viipaleita. Pujota tikkuun ensin juustoviipale ja pohjalle lihapulla. Viimeistele nokareella hilloa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) manchegojuustoa 1 dl aprikoosihilloa cocktailtikkuja
Vinkki: Voit korvata karitsanjauhelihan naudanjauhelihalla.
Lasillinen punaviiniä on nappivalinta näiden pikkusyötävien kanssa.
Ravintosisältö
76
Energiaa kcal
316
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
76
Energiaa kcal
316
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























