Lihapullahodarit
15 min

Nappaa talteen!
Nopea ja helppo hodarivuoka syntyy valmiista hot dog -sämpylöistä ja lihapullista. Sipaise sämpylät punaisella pestolla ja täytä pyöryköillä. Viimeistele uunihodarit meheviksi fetajuustolla. Hodarit maistuvat nopeana lounaana, rennoissa juhlissa tai vaikka kevään pihatalkoissa.
| 8 kpl | (pientä) hot dog -sämpylää |
| 1/2 dl | punaista pestoa |
| 300 g | (1 rs) lihapullia |
| 80 g | (2 dl) mozzarellajuustoraastetta |
| 100 g | fetajuustoa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| basilikaa |
- 1.
Avaa sämpylät leivinpaperille uunipellille. Levitä hodareille punaista pestoa. Jaa lihapullat hodareille, halkaise ne halutessasi. Lisää mozzarellajuustoraaste. Paahda hodareita 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut.
- 2.
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Murenna kuumille hodareille fetajuustoa ja lisää kirsikkatomaatit. Viimeistele hodarit basilikanlehdillä ja tarjoa heti.
Lihapullahodarit
Nopea ja helppo hodarivuoka syntyy valmiista hot dog -sämpylöistä ja lihapullista. Sipaise sämpylät punaisella pestolla ja täytä pyöryköillä. Viimeistele uunihodarit meheviksi fetajuustolla. Hodarit maistuvat nopeana lounaana, rennoissa juhlissa tai vaikka kevään pihatalkoissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (pientä) hot dog -sämpylää |
| 1/2 dl | punaista pestoa |
| 300 g | (1 rs) lihapullia |
| 80 g | (2 dl) mozzarellajuustoraastetta |
| 100 g | fetajuustoa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| basilikaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Avaa sämpylät leivinpaperille uunipellille. Levitä hodareille punaista pestoa. Jaa lihapullat hodareille, halkaise ne halutessasi. Lisää mozzarellajuustoraaste. Paahda hodareita 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut.
Määrä Ainesosa 8 kpl (pientä) hot dog -sämpylää 1/2 dl punaista pestoa 300 g (1 rs) lihapullia 80 g (2 dl) mozzarellajuustoraastetta - 2
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Murenna kuumille hodareille fetajuustoa ja lisää kirsikkatomaatit. Viimeistele hodarit basilikanlehdillä ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 100 g fetajuustoa basilikaa
Ravintosisältö
342
Energiaa kcal
1429
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
342
Energiaa kcal
1429
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























