Lindströmin hampurilaispihvit kirjolohesta | Hampurilaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lindströminpihvi lohesta

Lindströmin hampurilaispihvit kirjolohesta

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Jogurtilla mehevöitetyt ja punajuurella värjätyt lohipihvit maistuvat mainiolta kalaburgerissa. Lindströmin lohipihvit voi tarjota myös sellaisenaan salaatin ja perunoiden kanssa.

Ainekset

500 g
kirjolohta
3/4 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
turkkilaista jogurttia
2 kpl
etikkapunajuurta
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
kapriksia
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

paistamiseen

rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala pienen pieniksi kuutioiksi tai jauha monitoimikoneella. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.

500 g
kirjolohta
2

Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauhettu tai kuutioitu lohi jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3/4 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
turkkilaista jogurttia
2 kpl
etikkapunajuurta
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
kapriksia
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

rypsiöljyä
4

Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, helppoa punajuuritahnaa sekä hunajamarinoitua punasipulia.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

948

226

13,2 g

3,8 g

7,5 g

2,8 g

0,8 g

19,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia,

rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli