Lindströmin hampurilaispihvit kirjolohesta

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Jogurtilla mehevöitetyt ja punajuurella värjätyt lohipihvit maistuvat mainiolta kalaburgerissa. Lindströmin lohipihvit voi tarjota myös sellaisenaan salaatin ja perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirjolohta
3/4 dlkorppujauhoja
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
2 kpletikkapunajuurta
1 kplkananmuna
3/4 dlruohosipulia hienonnettuna
2 rklkapriksia
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala pienen pieniksi kuutioiksi tai jauha monitoimikoneella. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.

    MääräAinesosa
    500 gkirjolohta
  2. 2

    Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauhettu tai kuutioitu lohi jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3/4 dlkorppujauhoja
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    2 kpletikkapunajuurta
    1 kplkananmuna
    3/4 dlruohosipulia hienonnettuna
    2 rklkapriksia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
  4. 4

    Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia, rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä