Lindströmin hampurilaispihvit kirjolohesta
30 min

Nappaa talteen!
Jogurtilla mehevöitetyt ja punajuurella värjätyt lohipihvit maistuvat mainiolta kalaburgerissa. Lindströmin lohipihvit voi tarjota myös sellaisenaan salaatin ja perunoiden kanssa.
| 500 g | kirjolohta |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 kpl | etikkapunajuurta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
- 1.
Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala pienen pieniksi kuutioiksi tai jauha monitoimikoneella. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.
- 2.
Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauhettu tai kuutioitu lohi jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- 3.
Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
- 4.
Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.
Lindströmin hampurilaispihvit kirjolohesta
Jogurtilla mehevöitetyt ja punajuurella värjätyt lohipihvit maistuvat mainiolta kalaburgerissa. Lindströmin lohipihvit voi tarjota myös sellaisenaan salaatin ja perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kirjolohta |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 kpl | etikkapunajuurta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala pienen pieniksi kuutioiksi tai jauha monitoimikoneella. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.
Määrä Ainesosa 500 g kirjolohta - 2
Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota 5 minuuttia. Raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste ja jauhettu tai kuutioitu lohi jogurttiseokseen. Lisää muna, yrttisilppu, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3/4 dl korppujauhoja 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia 2 kpl etikkapunajuurta 1 kpl kananmuna 3/4 dl ruohosipulia hienonnettuna 2 rkl kapriksia 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Muotoile taikinasta 6 pihviä. Paista pihvejä öljyssä pannulla 3–5 minuuttia molemmin puolin tai 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä - 4
Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden välissä. Kokoa hampurilaisten väliin esimerkiksi punakaalicoleslaw-salaattia , juustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä punasipulia.
Ravintosisältö
198
Energiaa kcal
830
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
198
Energiaa kcal
830
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia, rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























