Litistetyt perunat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahda keitetyt perunat uunissa reunoilta rapeiksi ja sisältä ihanan meheviksi lyttypotuiksi. Viimeistele lyttyperunat mozzarellalla, pikaisesti pikkelöidyllä punasipulilla ja vihreällä pestolla. Tarjoa litistetyt perunat alkupalana tai juhlavana lisukkeena.
| 800 g | (8–10 kpl) perunaa (yleisperuna) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| Pikkelöity punasipuli | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | puna- tai valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| 250 g | (2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
| 3/4 dl | vihreää pestokastiketta |
- 1.
Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
- 2.
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka, öljy ja mausteet tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja jätä maustumaan.
- 3.
Levitä perunat pellille leivinpaperille. Paina ne litteiksi esimerkiksi paksupohjaisella juomalasilla. Sekoita paprika ja suola öljyyn. Sivele perunat seoksella. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.
- 4.
Nosta perunat tarjoiluastiaan. Valuta mozzarellat ja revi ne perunoiden päälle suupaloiksi. Viimeistele sipuleilla ja pestolla.
Litistetyt perunat
arvosana3/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Paahda keitetyt perunat uunissa reunoilta rapeiksi ja sisältä ihanan meheviksi lyttypotuiksi. Viimeistele lyttyperunat mozzarellalla, pikaisesti pikkelöidyllä punasipulilla ja vihreällä pestolla. Tarjoa litistetyt perunat alkupalana tai juhlavana lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (8–10 kpl) perunaa (yleisperuna) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Pikkelöity punasipuli | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | puna- tai valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| 250 g | (2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
| 3/4 dl | vihreää pestokastiketta |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
Määrä Ainesosa 800 g (8–10 kpl) perunaa (yleisperuna) 1/4 tl suolaa - 2
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka, öljy ja mausteet tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa 1 rkl rypsiöljyä 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Levitä perunat pellille leivinpaperille. Paina ne litteiksi esimerkiksi paksupohjaisella juomalasilla. Sekoita paprika ja suola öljyyn. Sivele perunat seoksella. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.
Määrä Ainesosa 1 tl paprikajauhetta 1/4 tl suolaa 3 rkl rypsiöljyä - 4
Nosta perunat tarjoiluastiaan. Valuta mozzarellat ja revi ne perunoiden päälle suupaloiksi. Viimeistele sipuleilla ja pestolla.
Määrä Ainesosa 250 g (2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa 3/4 dl vihreää pestokastiketta
Vinkki: Raasta perunoiden öljyseokseen yksi valkosipulinkynsi.
Hyvästi hävikki: Valmista lyttyperunat edelliseltä päivältä ylijääneistä perunoista. Perunat voi myös valmistella etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
518
Energiaa kcal
2169
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
518
Energiaa kcal
2169
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























