Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Litistetyt perunat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda keitetyt perunat uunissa reunoilta rapeiksi ja sisältä ihanan meheviksi lyttypotuiksi. Viimeistele lyttyperunat mozzarellalla, pikaisesti pikkelöidyllä punasipulilla ja vihreällä pestolla. Tarjoa litistetyt perunat sellaisenaan tai kevään juhlapöydän lisukkeena.

Ainekset

800 g
(8–10 kpl) perunaa (yleisperuna)
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa

Pikkelöity punasipuli

1 kpl
punasipuli
2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

250 g
(2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3/4 dl
vihreää pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.

800 g
(8–10 kpl) perunaa (yleisperuna)
1/4 tl
suolaa
2

Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka, öljy ja mausteet tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja jätä maustumaan.

1 kpl
punasipuli
2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Levitä perunat pellille leivinpaperille. Paina ne litteiksi esimerkiksi paksupohjaisella juomalasilla. Sekoita paprika ja suola öljyyn. Sivele perunat seoksella. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.

1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4

Nosta perunat tarjoiluastiaan. Valuta mozzarellat ja revi ne perunoiden päälle suupaloiksi. Viimeistele sipuleilla ja pestolla.

250 g
(2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3/4 dl
vihreää pestokastiketta

Vinkki: Raasta perunoiden öljyseokseen yksi valkosipulinkynsi.

Hyvästi hävikki: Valmista lyttyperunat edelliseltä päivältä ylijääneistä perunoista. Perunat voi myös valmistella etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 3.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

518

2169

36,0 g

9,8 g

29,3 g

3,8 g

2,8 g

16,8 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli