Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka, öljy ja mausteet tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja jätä maustumaan.
Levitä perunat pellille leivinpaperille. Paina ne litteiksi esimerkiksi paksupohjaisella juomalasilla. Sekoita paprika ja suola öljyyn. Sivele perunat seoksella. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.
Nosta perunat tarjoiluastiaan. Valuta mozzarellat ja revi ne perunoiden päälle suupaloiksi. Viimeistele sipuleilla ja pestolla.
Vinkki: Raasta perunoiden öljyseokseen yksi valkosipulinkynsi.
Hyvästi hävikki: Valmista lyttyperunat edelliseltä päivältä ylijääneistä perunoista. Perunat voi myös valmistella etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
518
2169
36,0 g
9,8 g
29,3 g
3,8 g
2,8 g
16,8 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli