Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Litistetyt perunat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda keitetyt perunat uunissa reunoilta rapeiksi ja sisältä ihanan meheviksi lyttypotuiksi. Viimeistele lyttyperunat mozzarellalla, pikaisesti pikkelöidyllä punasipulilla ja vihreällä pestolla. Tarjoa litistetyt perunat alkupalana tai juhlavana lisukkeena.

Ainekset

800 g
(8–10 kpl) perunaa (yleisperuna)
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa

Pikkelöity punasipuli

1 kpl
punasipuli
2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

250 g
(2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3/4 dl
vihreää pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.

800 g
(8–10 kpl) perunaa (yleisperuna)
1/4 tl
suolaa
2

Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka, öljy ja mausteet tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja jätä maustumaan.

1 kpl
punasipuli
2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Levitä perunat pellille leivinpaperille. Paina ne litteiksi esimerkiksi paksupohjaisella juomalasilla. Sekoita paprika ja suola öljyyn. Sivele perunat seoksella. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.

1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4

Nosta perunat tarjoiluastiaan. Valuta mozzarellat ja revi ne perunoiden päälle suupaloiksi. Viimeistele sipuleilla ja pestolla.

250 g
(2 pkt à 125/200 g) mozzarellajuustoa
3/4 dl
vihreää pestokastiketta

Vinkki: Raasta perunoiden öljyseokseen yksi valkosipulinkynsi.

Hyvästi hävikki: Valmista lyttyperunat edelliseltä päivältä ylijääneistä perunoista. Perunat voi myös valmistella etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 5.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

518

2169

36,0 g

9,8 g

29,3 g

3,8 g

2,8 g

16,8 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli