Lohirisotto
30 min

Nappaa talteen!
Yhdistä perinteinen italialainen hernerisotto, risi e bisi kirjolohen kanssa täyteläiseksi lohirisotoksi. Ranskankerma antaa kalarisotolle sen kaipaamaa pientä hapokkuutta.
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 120 g | ranskankermaa |
| 100 g | (0,5 ps) pakasteherneitä |
| 300 g | (1 pkt) kirjolohisuikaleita |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
- 1.
Kuumenna vesi kattilassa ja liota liemikuutiot veteen.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Kaada lientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä ja riisin kypsentämistä noin 15 minuuttia.
- 3.
Lisää ranskankerma ja herneet. Kuumenna muutama minuutti.
- 4.
Paista lohisuikaleet öljyssä toisella pannulla. Sekoita kalat risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se risottoon ennen tarjoilua.
Yhdistä perinteinen italialainen hernerisotto, risi e bisi kirjolohen kanssa täyteläiseksi lohirisotoksi. Ranskankerma antaa kalarisotolle sen kaipaamaa pientä hapokkuutta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 120 g | ranskankermaa |
| 100 g | (0,5 ps) pakasteherneitä |
| 300 g | (1 pkt) kirjolohisuikaleita |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kattilassa ja liota liemikuutiot veteen.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kalaliemikuutiota - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Kaada lientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä ja riisin kypsentämistä noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 2 dl risottoriisiä - 3
Lisää ranskankerma ja herneet. Kuumenna muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 120 g ranskankermaa 100 g (0,5 ps) pakasteherneitä - 4
Paista lohisuikaleet öljyssä toisella pannulla. Sekoita kalat risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se risottoon ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kirjolohisuikaleita 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl (ruukku) persiljaa
Ravintosisältö
460
Energiaa kcal
1927
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
460
Energiaa kcal
1927
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























