Lohirisotto

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Yhdistä perinteinen italialainen hernerisotto, risi e bisi kirjolohen kanssa täyteläiseksi lohirisotoksi. Ranskankerma antaa kalarisotolle sen kaipaamaa pientä hapokkuutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
2 dlrisottoriisiä
120 granskankermaa
100 g(0,5 ps) pakasteherneitä
300 g(1 pkt) kirjolohisuikaleita
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 kpl(ruukku) persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kattilassa ja liota liemikuutiot veteen.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkalaliemikuutiota
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Kaada lientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä ja riisin kypsentämistä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 rklrypsiöljyä
    2 dlrisottoriisiä
  3. 3

    Lisää ranskankerma ja herneet. Kuumenna muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    120 granskankermaa
    100 g(0,5 ps) pakasteherneitä
  4. 4

    Paista lohisuikaleet öljyssä toisella pannulla. Sekoita kalat risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se risottoon ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kirjolohisuikaleita
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kpl(ruukku) persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä