Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohirisotto

Lohirisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä perinteinen italialainen hernerisotto, risi e bisi kirjolohen kanssa täyteläiseksi lohirisotoksi. Ranskankerma antaa kalarisotolle sen kaipaamaa pientä hapokkuutta.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
risottoriisiä
120 g
ranskankermaa
100 g
(0,5 ps) pakasteherneitä
300 g
(1 pkt) kirjolohisuikaleita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna vesi kattilassa ja liota liemikuutiot veteen.

1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota
2

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Kaada lientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä ja riisin kypsentämistä noin 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
risottoriisiä
3

Lisää ranskankerma ja herneet. Kuumenna muutama minuutti.

120 g
ranskankermaa
100 g
(0,5 ps) pakasteherneitä
4

Paista lohisuikaleet öljyssä toisella pannulla. Sekoita kalat risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se risottoon ennen tarjoilua.

300 g
(1 pkt) kirjolohisuikaleita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 14.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

458

1916

24,3 g

8,0 g

38,3 g

3,3 g

2,3 g

19,8 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli