Kuumenna vesi kattilassa ja liota liemikuutiot veteen.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Kaada lientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä ja riisin kypsentämistä noin 15 minuuttia.
Lisää ranskankerma ja herneet. Kuumenna muutama minuutti.
Paista lohisuikaleet öljyssä toisella pannulla. Sekoita kalat risottoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se risottoon ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
458
1916
24,3 g
8,0 g
38,3 g
3,3 g
2,3 g
19,8 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli