Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

Arvostele resepti
14 Palaa

15 min

Yrttinen ja raikas maapähkinäpesto on helppo valmistaa. Surauta keväisen vihreä kastike nopeasti sauvasekoittimella. Tarjoa pesto tuoreen leivän päällä mehevän mozzarellan kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

MAAPÄHKINÄPESTO

1 kplruukku basilikaa
1/2 kplruukku persiljaa
1 rklsitruunanmehua
1/2 dlrypsiöljyä
2 rklmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tlsuolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna

LISÄKSI

400 g(1 kpl) rapeakuorinen vaalea leipä
250 g(2 pkt) mozzarellaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa yrtit, sitruunanmehu, öljy, maapähkinävoi, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1/2 kplruukku persiljaa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 dlrypsiöljyä
    2 rklmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
    1/4 tlsuolaa
    ripaus valkopippuria jauhettuna
  2. 2

    Leikkaa leivästä ja mozzarellasta noin 14 viipaletta. Levitä pesto leipäviipaleiden päälle. Lisää mozzarella jokaiselle leivälle. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    400 g(1 kpl) rapeakuorinen vaalea leipä
    250 g(2 pkt) mozzarellaa

Vinkki: Maapähkinäpesto sopii myös pastakastikkeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
11.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä