Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät
Paloja
14
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Yrttinen ja raikas maapähkinäpesto on helppo valmistaa. Surauta keväisen vihreä kastike nopeasti sauvasekoittimella. Tarjoa pesto tuoreen leivän päällä mehevän mozzarellan kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

MAAPÄHKINÄPESTO

5 dl
(1 ruukku) basilikaa
2 dl
(½ ruukkua) persiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna

LISÄKSI

1 kpl
rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa

Vinkki: Maapähkinäpesto sopii myös pastakastikkeeksi.

Näin teet

1

Mittaa yrtit, sitruunanmehu, öljy, maapähkinävoi, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

5 dl
(1 ruukku) basilikaa
2 dl
(½ ruukkua) persiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna
2

Leikkaa leivästä ja mozzarellasta noin 14 viipaletta. Levitä pesto leipäviipaleiden päälle. Lisää mozzarella jokaiselle leivälle. Tarjoa heti.

1 kpl
rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.2.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj372 5201
Energiaa kcal89 1243
Rasvaa7.6 g107.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.6 g36.0 g
Hiilihydraatteja0.9 g13.0 g
Sokereita0.1 g1.0 g
Kuituja0.3 g4.0 g
Proteiinia4.0 g56.0 g
Suolaa0.3 g4.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl (½ ruukkua) persiljaa

  • ripaus valkopippuria jauhettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj372 5201
Energiaa kcal89 1243
Rasvaa7.6 g107.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.6 g36.0 g
Hiilihydraatteja0.9 g13.0 g
Sokereita0.1 g1.0 g
Kuituja0.3 g4.0 g
Proteiinia4.0 g56.0 g
Suolaa0.3 g4.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl (½ ruukkua) persiljaa

  • ripaus valkopippuria jauhettuna

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.