Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Palaa
Yrttinen ja raikas maapähkinäpesto on helppo valmistaa. Surauta keväisen vihreä kastike nopeasti sauvasekoittimella. Tarjoa pesto tuoreen leivän päällä mehevän mozzarellan kanssa.

Ainekset

maapähkinäpesto

1 kpl
ruukku basilikaa (5 dl)
1/2 kpl
ruukku persiljaa (2 dl)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna

lisäksi

400 g
(1 kpl) rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa yrtit, sitruunanmehu, öljy, maapähkinävoi, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

1 kpl
ruukku basilikaa (5 dl)
1/2 kpl
ruukku persiljaa (2 dl)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna
2

Leikkaa leivästä ja mozzarellasta noin 14 viipaletta. Levitä pesto leipäviipaleiden päälle. Lisää mozzarella jokaiselle leivälle. Tarjoa heti.

400 g
(1 kpl) rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa

Vinkki: Maapähkinäpesto sopii myös pastakastikkeeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.2.2020
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

650

8,4 g

2,9 g

13,2 g

0,4 g

1,0 g

6,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli