Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

Maapähkinäpesto-mozzarellaleivät

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Yrttinen ja raikas maapähkinäpesto on helppo valmistaa. Surauta keväisen vihreä kastike nopeasti sauvasekoittimella. Tarjoa pesto tuoreen leivän päällä mehevän mozzarellan kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

maapähkinäpesto

5 dl
(1 ruukku) basilikaa
2 dl
(½ ruukkua) persiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna

lisäksi

1 kpl
rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa yrtit, sitruunanmehu, öljy, maapähkinävoi, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

5 dl
(1 ruukku) basilikaa
2 dl
(½ ruukkua) persiljaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria jauhettuna
2

Leikkaa leivästä ja mozzarellasta noin 14 viipaletta. Levitä pesto leipäviipaleiden päälle. Lisää mozzarella jokaiselle leivälle. Tarjoa heti.

1 kpl
rapeakuorinen vaalea leipä
250 g
(2 pkt) mozzarellaa

Vinkki: Maapähkinäpesto sopii myös pastakastikkeeksi.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.2.2020
Muokattu: 28.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

372

89

7,6 g

2,6 g

0,9 g

0,1 g

0,3 g

4,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (½ ruukkua) persiljaa,

ripaus valkopippuria jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli