Makisushit | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Makisushit

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Sushi on japanilainen ruokalaji, jossa on etikalla maustettua, keitettyä riisiä kakkusina tai merilevään käärittynä ja raakaa kalaa sekä kasviksia. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, wasabitahnan ja inkiväärin kera. Paloja voi syödä käsin tai puikoilla. Varaa 5–8 sushipalaa ruokailijaa kohden.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(n. 20 g) nori-merileväarkkeja
500 g
Sushiriisiä
7 1/2 dl
Vettä
1 dl
Riisiviinietikkaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Suolaa
250 g
Tuoretta lohifileetä
1 kpl
Kurkku
1 kpl
Avokado
Rapeaa salaattia

lisäksi

Wasabitahnaa
Soijakastiketta
Sushi-inkivääriä (säilyke)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku kapeiksi tangoiksi, poista siemenet. Leikkaa lohifileestä pitkittäin sentin paksuisia tankoja. Viipaloi avokado.

2

Lämmitä suolalla ja sokerilla maustettua riisiviinietikkaa ja sekoita kunnes mausteet liukenevat. Kaada riisi laakeaan astiaan, sekoita mausteliemi riisiin ilmavin, leikkaavin liikkein.

3

Tee sushit viidessä erässä. Pane leväarkki pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele käsin noin 1,5 dl riisiä arkin päälle. Jätä 4 cm arkin yläpäästä tyhjäksi. Pyyhkäise riisin keskelle sormenpäällä ohut vana wasabitahnaa.

4

Voit tehdä joko yhden tai kahden täytteen rullia, esimerkiksi lohi-kurkku tai avokado-salaatti.

5

Aseta riisin päälle täytettä. Kääri leväarkki täytteineen rullalle. Paina täytteitä sormilla, jotta ne pysyvät käärön sisällä. Kostuta arkin toinen pää vedellä, jolloin se liimautuu tiiviisti kiinni.

6

Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä rullasta noin kymmenen viipaletta. Tarjoa sushit mahdollisimman pian.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

226

54

1,1 g

0,2 g

8,9 g

1,4 g

0,4 g

1,6 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (n, 20 g) nori-merileväarkkeja,

7,5 dl Vettä,

2 tl Suolaa,

Rapeaa salaattia,

Wasabitahnaa,

Soijakastiketta,

Sushi-inkivääriä (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli