Makisushit

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Sushi on japanilainen ruokalaji, jossa on etikalla maustettua, keitettyä riisiä kakkusina tai merilevään käärittynä ja raakaa kalaa sekä kasviksia. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, wasabitahnan ja inkiväärin kera. Paloja voi syödä käsin tai puikoilla. Varaa 5–8 sushipalaa ruokailijaa kohden.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(n. 20 g) nori-merileväarkkeja
500 gsushiriisiä
7 1/2 dlvettä
1 dlriisiviinietikkaa
3/4 dlsokeria
2 tlsuolaa
250 gtuoretta lohifileetä
1 kplkurkku
1 kplavokado
rapeaa salaattia

Lisäksi

wasabitahnaa
soijakastiketta
sushi-inkivääriä (säilyke)

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku kapeiksi tangoiksi, poista siemenet. Leikkaa lohifileestä pitkittäin sentin paksuisia tankoja. Viipaloi avokado.

  2. 2

    Lämmitä suolalla ja sokerilla maustettua riisiviinietikkaa ja sekoita kunnes mausteet liukenevat. Kaada riisi laakeaan astiaan, sekoita mausteliemi riisiin ilmavin, leikkaavin liikkein.

  3. 3

    Tee sushit viidessä erässä. Pane leväarkki pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele käsin noin 1,5 dl riisiä arkin päälle. Jätä 4 cm arkin yläpäästä tyhjäksi. Pyyhkäise riisin keskelle sormenpäällä ohut vana wasabitahnaa.

  4. 4

    Voit tehdä joko yhden tai kahden täytteen rullia, esimerkiksi lohi-kurkku tai avokado-salaatti.

  5. 5

    Aseta riisin päälle täytettä. Kääri leväarkki täytteineen rullalle. Paina täytteitä sormilla, jotta ne pysyvät käärön sisällä. Kostuta arkin toinen pää vedellä, jolloin se liimautuu tiiviisti kiinni.

  6. 6

    Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä rullasta noin kymmenen viipaletta. Tarjoa sushit mahdollisimman pian.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (n. 20 g) nori-merileväarkkeja, 7,5 dl Vettä, 2 tl Suolaa, Rapeaa salaattia, Wasabitahnaa, Soijakastiketta, Sushi-inkivääriä (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä