Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos taikinaan. Painele taikina jauhotetuin käsin torttuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä marjat torttupohjalle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Jos käytätä pakastemarjoja, sekoita niihin 1 rkl perunajauhoja ennen kuin levität marjat taikinalle. Perunajauhot imevät itseensä pakastemarjoista irtoavan nesteen eikä täytteestä tule vetistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1012
14,6 g
6,3 g
21,9 g
13,4 g
1,8 g
4,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli