Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mandariini-broilerikastike

Mandariini-broilerikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Broilerisuikaleista syntyy puolessa tunnissa vastustamaton kastike, kun lisäät mukaan makeaa mandariinia, tulista chiliä ja aromikasta rakuunaa. Tarjoa broilerikastike esimerkiksi täysjyväriisin ja salaatin kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
currya
2 tl
vehnäjauhoja
3 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
4 kpl
mandariinia
1 - 2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
kuivattua rakuunaa

lisäksi

2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broileri ja kypsennä sekoitellen noin viisi minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja curry. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 tl
currya
2

Ripottele vehnäjauho broilerisuikaleille ja kääntele, kunnes jauho on sekoittunut lihoihin. Lisää vesi ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

2 tl
vehnäjauhoja
3 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
3

Leikkaa kolme mandariinia kalvottomiksi lohkoiksi eli kuori ne ensin terävällä veitsellä niin, että lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana ja leikkaa sitten lohkot veitsellä kalvojen välistä. Jätä mandariinilohkot odottamaan. Purista neljännestä mandariinista mehu kastikkeeseen. Mausta kastike chilikastikkeella ja rakuunalla. Kiehauta.

4 kpl
mandariinia
1 - 2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
kuivattua rakuunaa
4

Lisää mandariinilohkot kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Vinkki: Voit korvata tuoreet mandariinit säilötyillä mandariinilohkoilla (312/175 g). Valuta ja lisää ne ruokaan juuri ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.1.2012
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

877

8,8 g

1,8 g

9,5 g

8,5 g

1,5 g

21,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi,

2 tl vehnäjauhoja,

3 dl vettä,

1 tl kuivattua rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli