Mandariini-broilerikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mandariini-broilerikastike

Mandariini-broilerikastike
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Broilerisuikaleista syntyy puolessa tunnissa vastustamaton kastike, kun lisäät mukaan makeaa mandariinia, tulista chiliä ja aromikasta rakuunaa. Tarjoa broilerikastike esimerkiksi täysjyväriisin ja salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
currya
2 tl
vehnäjauhoja
3 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
4 kpl
mandariinia
1 - 2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
kuivattua rakuunaa

LISÄKSI

2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Vinkki: Voit korvata tuoreet mandariinit säilötyillä mandariinilohkoilla (312/175 g). Valuta ja lisää ne ruokaan juuri ennen tarjoamista.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broileri ja kypsennä sekoitellen noin viisi minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja curry. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 tl
currya
2

Ripottele vehnäjauho broilerisuikaleille ja kääntele, kunnes jauho on sekoittunut lihoihin. Lisää vesi ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

2 tl
vehnäjauhoja
3 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutio
3

Leikkaa kolme mandariinia kalvottomiksi lohkoiksi eli kuori ne ensin terävällä veitsellä niin, että lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana ja leikkaa sitten lohkot veitsellä kalvojen välistä. Jätä mandariinilohkot odottamaan. Purista neljännestä mandariinista mehu kastikkeeseen. Mausta kastike chilikastikkeella ja rakuunalla. Kiehauta.

4 kpl
mandariinia
1 - 2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
kuivattua rakuunaa
4

Lisää mandariinilohkot kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

2 rkl
persiljaa hienonnettuna
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.1.2012
Muokattu: 11.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj877 3507
Energiaa kcal209 837
Rasvaa8.8 g35.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.8 g7.0 g
Hiilihydraatteja9.5 g38.0 g
Sokereita8.5 g34.0 g
Kuituja1.5 g6.0 g
Proteiinia21.8 g87.0 g
Suolaa2.0 g7.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 2 tl vehnäjauhoja

  • 3 dl vettä

  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj877 3507
Energiaa kcal209 837
Rasvaa8.8 g35.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.8 g7.0 g
Hiilihydraatteja9.5 g38.0 g
Sokereita8.5 g34.0 g
Kuituja1.5 g6.0 g
Proteiinia21.8 g87.0 g
Suolaa2.0 g7.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 2 tl vehnäjauhoja

  • 3 dl vettä

  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.