Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broileri ja kypsennä sekoitellen noin viisi minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja curry. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
Ripottele vehnäjauho broilerisuikaleille ja kääntele, kunnes jauho on sekoittunut lihoihin. Lisää vesi ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Leikkaa kolme mandariinia kalvottomiksi lohkoiksi eli kuori ne ensin terävällä veitsellä niin, että lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana ja leikkaa sitten lohkot veitsellä kalvojen välistä. Jätä mandariinilohkot odottamaan. Purista neljännestä mandariinista mehu kastikkeeseen. Mausta kastike chilikastikkeella ja rakuunalla. Kiehauta.
Lisää mandariinilohkot kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Voit korvata tuoreet mandariinit säilötyillä mandariinilohkoilla (312/175 g). Valuta ja lisää ne ruokaan juuri ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
877
8,8 g
1,8 g
9,5 g
8,5 g
1,5 g
21,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl valkosipulinkynsi,
2 tl vehnäjauhoja,
3 dl vettä,
1 tl kuivattua rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli