Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
5180
1237
2,0 g
—
288,0 g
285,0 g
9,0 g
3,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 dl Vettä tai sitruunamehua,
Ruukkua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli