Mansikka-minttuhillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikka-minttuhillo

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.

Ainekset

500 g
Mansikoita
1/4 dl
Vettä tai sitruunamehua
250 g
Hillosokeria
1/2 - 1 kpl
Ruukkua minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5180

1237

2,0 g

288,0 g

285,0 g

9,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 dl Vettä tai sitruunamehua,

Ruukkua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli