Mansikka-minttuhillo

Nappaa talteen!
Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.
| 500 g | mansikoita |
| 1/4 dl | vettä tai sitruunamehua |
| 250 g | hillosokeria |
| 1/2 - 1 kpl | ruukkua minttua |
- 1.
Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.
Mansikka-minttuhillo
Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | mansikoita |
| 1/4 dl | vettä tai sitruunamehua |
| 250 g | hillosokeria |
| 1/2 - 1 kpl | ruukkua minttua |
Valmistus
- 1
Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.
Ravintosisältö
1237
Energiaa kcal
5180
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
288,0 g
Hiilihydraatteja
285,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
1237
Energiaa kcal
5180
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
288,0 g
Hiilihydraatteja
285,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 dl Vettä tai sitruunamehua, Ruukkua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























