Mansikka-minttuhillo

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gmansikoita
1/4 dlvettä tai sitruunamehua
250 ghillosokeria
1/2 - 1 kplruukkua minttua

Valmistus

  1. 1

    Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
    Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 dl Vettä tai sitruunamehua, Ruukkua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä