Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-mozzarellasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä salaatissa tuoreet mansikat ja mozzarella. Basilika ja vinegretti antavat salaattiin luonnetta ja pähkinät rapeutta. Kokoa salaatti juuri ennen ruokailua.

Ainekset

50 g
(1 pkt) rucolaa
400 g
mansikoita
250 g
(2 ps, à 220/125 g) mozzarellajuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa
1 dl
maustamattomia cashewpähkinöitä

Vinegretti

1/2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele rucola ja levitä tarjoluvadille. Pese, perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä mansikat rucolan päälle.

50 g
(1 pkt) rucolaa
400 g
mansikoita
2

Viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet vadille. Revi päälle basilikaa. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki.

250 g
(2 ps, à 220/125 g) mozzarellajuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa
1 dl
maustamattomia cashewpähkinöitä
3

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Lisää salaattiin paahdetut pähkinät ja pirskottele kastike salaatin päälle.

1/2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Paahdettujen cashewpähkinöiden tilalle sopivat saksanpähkinät.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

400

1674

31,5 g

10,8 g

10,5 g

7,8 g

2,8 g

15,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli