Mansikka-mozzarellasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhdistä salaatissa tuoreet mansikat ja mozzarella. Basilika ja vinegretti antavat salaattiin luonnetta ja pähkinät rapeutta. Kokoa salaatti juuri ennen ruokailua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 g(1 pkt) rucolaa
400 gmansikoita
250 g(2 ps, à 220/125 g) mozzarellajuustoa
1 kplruukku basilikaa
1 dlmaustamattomia cashewpähkinöitä

Vinegretti

1/2 dloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele rucola ja levitä tarjoluvadille. Pese, perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä mansikat rucolan päälle.

    MääräAinesosa
    50 g(1 pkt) rucolaa
    400 gmansikoita
  2. 2

    Viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet vadille. Revi päälle basilikaa. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    250 g(2 ps, à 220/125 g) mozzarellajuustoa
    1 kplruukku basilikaa
    1 dlmaustamattomia cashewpähkinöitä
  3. 3

    Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Lisää salaattiin paahdetut pähkinät ja pirskottele kastike salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 dloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Paahdettujen cashewpähkinöiden tilalle sopivat saksanpähkinät.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä