Marinoidut paprikat

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Marinoidut paprikat ovat maukas lisuke ja alkupala. Valkosipulilla ja timjamilla maustetut paprikat säilyvät useita päiviä jääkaapissa. Tee siis kerralla isompi annos!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkeltaista paprikaa
2 kplpunaista paprikaa

Marinadi

2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua timjamia
3 rklöljyä
1 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Nosta paprikat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 250-asteessa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä kelmun alla 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkeltaista paprikaa
    2 kplpunaista paprikaa
  2. 2

    Valmista marinadi paprikoiden jäähtyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret ja hienonna ohuine varsineen. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplruukkua timjamia
    3 rklöljyä
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Poista paprikoista kuoret ja suikaloi paprikat. Sekoita paprikasuikaleet marinadin joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025