Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoidut paprikat

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Marinoidut paprikat ovat maukas lisuke ja alkupala. Valkosipulilla ja timjamilla maustetut paprikat säilyvät useita päiviä jääkaapissa. Tee siis kerralla isompi annos!

Ainekset

2 kpl
keltaista paprikaa
2 kpl
punaista paprikaa

Marinadi

2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
ruukkua timjamia
3 rkl
öljyä
1 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Nosta paprikat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 250-asteessa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä kelmun alla 15 minuuttia.

2 kpl
keltaista paprikaa
2 kpl
punaista paprikaa
2

Valmista marinadi paprikoiden jäähtyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret ja hienonna ohuine varsineen. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
ruukkua timjamia
3 rkl
öljyä
1 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3

Poista paprikoista kuoret ja suikaloi paprikat. Sekoita paprikasuikaleet marinadin joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

63

264

5,3 g

0,8 g

2,9 g

2,6 g

1,1 g

0,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli