Marinoidut paprikat
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoidut paprikat ovat maukas lisuke ja alkupala. Valkosipulilla ja timjamilla maustetut paprikat säilyvät useita päiviä jääkaapissa. Tee siis kerralla isompi annos!
| 2 kpl | keltaista paprikaa |
| 2 kpl | punaista paprikaa |
| Marinadi | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Nosta paprikat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 250-asteessa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä kelmun alla 15 minuuttia.
- 2.
Valmista marinadi paprikoiden jäähtyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret ja hienonna ohuine varsineen. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- 3.
Poista paprikoista kuoret ja suikaloi paprikat. Sekoita paprikasuikaleet marinadin joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.
Marinoidut paprikat
Marinoidut paprikat ovat maukas lisuke ja alkupala. Valkosipulilla ja timjamilla maustetut paprikat säilyvät useita päiviä jääkaapissa. Tee siis kerralla isompi annos!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | keltaista paprikaa |
| 2 kpl | punaista paprikaa |
Marinadi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Nosta paprikat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 250-asteessa grillivastuksen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä kelmun alla 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl keltaista paprikaa 2 kpl punaista paprikaa - 2
Valmista marinadi paprikoiden jäähtyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret ja hienonna ohuine varsineen. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl ruukkua timjamia 3 rkl öljyä 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 3
Poista paprikoista kuoret ja suikaloi paprikat. Sekoita paprikasuikaleet marinadin joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.
Ravintosisältö
63
Energiaa kcal
264
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,9 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
63
Energiaa kcal
264
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,9 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”













