Marinoitu parsakaali

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Tarjoa aasialaisittain chilillä, inkiväärillä ja korianterilla maustettu parsakaali kuumana tai kylmänä lisukkeena, sekoita salaattiin tai napostele sellaisenaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gparsakaalia
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa

Marinadi

1 kplsitruuna
1 kplpunainen chili
5 cminkivääriä
1 kplruukku korianteria
1/2 dlsoijakastiketta
1 rklhunajaa
3 tlseesamiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa parsakaalit suupaloiksi, pilko myös varsi. Laita palat uunipellille, sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 rklöljyä
    600 gparsakaalia
  2. 2

    Purista sitruunan mehu, hienonna chili ja kuori ja raasta 2 rkl inkivääriä. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja valuta lämpimien parsakaalien päälle. Anna maustua 20–30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 kplpunainen chili
    5 cminkivääriä
    1 kplruukku korianteria
    1/2 dlsoijakastiketta
    1 rklhunajaa
    3 tlseesamiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 cm inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä