Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu parsakaali

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa chilillä ja korianterilla maustettu parsakaali kuumana tai kylmänä lisukkeena, sekoita salaattiin tai napostele sellaisenaan.

Ainekset

2 kpl
(600 g) parsakaalia
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

Marinadi

1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Punainen chili
2 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
3 tl
Seesamiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa parsakaalit suupaloiksi ja pilko myös varsi. Laita palat uunipellille, sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia.

1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(600 g) parsakaalia
2

Purista sitruunan mehu, hienonna chili ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja valuta lämpimien parsakaalien päälle. Anna maustua 20–30 minuuttia.

1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Punainen chili
2 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
3 tl
Seesamiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

120

504

6,8 g

0,5 g

7,5 g

6,5 g

2,5 g

5,3 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Punainen chili,

2 rkl Raastettua inkivääriä,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli