Marinoitu parsakaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoitu parsakaali

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa chilillä ja korianterilla maustettu parsakaali kuumana tai kylmänä lisukkeena, sekoita salaattiin tai napostele sellaisenaan.

Ainekset

2 kpl
(600 g) parsakaalia
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

marinadi

1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Punainen chili
2 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
3 tl
Seesamiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa parsakaalit suupaloiksi ja pilko myös varsi. Laita palat uunipellille, sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia.

1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(600 g) parsakaalia
2

Purista sitruunan mehu, hienonna chili ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja valuta lämpimien parsakaalien päälle. Anna maustua 20–30 minuuttia.

1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Punainen chili
2 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
3 tl
Seesamiöljyä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 27.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

504

120

6,8 g

0,5 g

7,5 g

6,5 g

2,5 g

5,3 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Punainen chili,

2 rkl Raastettua inkivääriä,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli