Kanarisotto
Ainekset
Valmistus
Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuumenna vesi ja fondi kattilassa ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää kasariin 1 rkl öljyä ja kuullota porkkana- ja sipulikuutioita hetki.
Lisää riisi, curry ja timjami. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa kanalientä kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 1–2 dl lientä ja jatka riisin kypsentämistä, kunnes se on valmista. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta.
Sekoita pakastekasvikset ja broilerisuikaleet risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
329
1376
8,0 g
1,3 g
39,8 g
3,3 g
3,0 g
21,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli