Mausteinen kyssäkaalikeitto

Kuivahtaneista leiväntähteistä saa hyvän lisäkkeen kyssäkaalikeitolle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkyssäkaali
2 kplporkkanaa
2 kplpunajuurta
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 tlkanelia
1 tljuustokuminaa
1 tlinkivääriä
6 dlkasvislientä
2 tlhunajaa
3/4 tlsuolaa
mustapippuria
2 dlkasvis- tai ruokakermaa

Pinnalle

2 kplviipaletta ruisleipää
1 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele kasvikset ja pane ne kattilaan. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä kasvikset hiljalleen pehmeiksi. Soseuta. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa keiton kanssa öljyssä rapeaksi paistettuja ruisleipämuruja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Kanelia, 1 tl Juustokuminaa, 1 tl Inkivääriä, 0,75 tl Suolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä