Mausteinen kyssäkaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen kyssäkaalikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuivahtaneista leiväntähteistä saa hyvän lisäkkeen kyssäkaalikeitolle.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Kyssäkaali
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Punajuurta
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Kanelia
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Inkivääriä
6 dl
Kasvislientä
2 tl
Hunajaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 dl
Kasvis- tai ruokakermaa

pinnalle

2 kpl
Viipaletta ruisleipää
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kasvikset ja pane ne kattilaan. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä kasvikset hiljalleen pehmeiksi. Soseuta. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa keiton kanssa öljyssä rapeaksi paistettuja ruisleipämuruja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

741

177

9,5 g

4,3 g

16,5 g

11,8 g

3,8 g

3,5 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Kanelia,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Inkivääriä,

0,75 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli