Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen kyssäkaalikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuivahtaneista leiväntähteistä saa hyvän lisäkkeen kyssäkaalikeitolle.

Ainekset

1 kpl
Kyssäkaali
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Punajuurta
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Kanelia
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Inkivääriä
6 dl
Kasvislientä
2 tl
Hunajaa
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 dl
Kasvis- tai ruokakermaa

Pinnalle

2 kpl
Viipaletta ruisleipää
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kasvikset ja pane ne kattilaan. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä kasvikset hiljalleen pehmeiksi. Soseuta. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa keiton kanssa öljyssä rapeaksi paistettuja ruisleipämuruja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

741

9,5 g

4,3 g

16,5 g

11,8 g

3,8 g

3,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Kanelia,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Inkivääriä,

0,75 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli