Leikkaa porkkanat pitkittäin suikaleiksi tai poikittain ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljy limettimehulla, suolalla, sokerilla ja chilillä. Kääntele öljy porkkanoiden sekaan.
Valuta kikherneistä liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin. Kuumenna öljyä ja mausteita pannulla noin minuutti, lisää kikherneet ja kuumenna sekoitellen 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.
Kaada kikherneet vadille, lisää porkkanasuikaleet tai -viipaleet ja koristele yrteillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
602
143
13,8 g
1,0 g
3,8 g
2,0 g
1,3 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Silputtua chiliä,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Jauhettua korianteria,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Kurkumaa,
0,25 tl Cayennenpippuria,
1 tl Sokeria,
0,5 tl Suolaa,
Yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli