Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen porkkana-kikhernesalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee värikäs ja maukas salaatti porkkanoista ja kikherneistä. Tämä ruokaisa salaatti sopii moneen ruokavalioon. Tarjoa lisäkkeenä tai vaikkapa brunssilla.

Ainekset

3 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
1 - 2 kpl
Limetin mehu
1/2 kpl
Silputtua chiliä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
265 g
(1 prk 400/265 g) kikherneitä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Kurkumaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

koristeluun

Yrttejä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa porkkanat pitkittäin suikaleiksi tai poikittain ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljy limettimehulla, suolalla, sokerilla ja chilillä. Kääntele öljy porkkanoiden sekaan.

3 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
1 - 2 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 kpl
Silputtua chiliä
2

Valuta kikherneistä liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin. Kuumenna öljyä ja mausteita pannulla noin minuutti, lisää kikherneet ja kuumenna sekoitellen 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.

265 g
(1 prk 400/265 g) kikherneitä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Kurkumaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
3

Kaada kikherneet vadille, lisää porkkanasuikaleet tai -viipaleet ja koristele yrteillä.

Yrttejä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

224

939

14,8 g

1,3 g

14,8 g

3,8 g

4,0 g

5,8 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua korianteria,

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

Yrttejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli