Mausteinen porkkana-kikhernesalaatti
Ainekset
Koristeluun
Valmistus
Leikkaa porkkanat pitkittäin suikaleiksi tai poikittain ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljy limettimehulla, suolalla, sokerilla ja chilillä. Kääntele öljy porkkanoiden sekaan.
Valuta kikherneistä liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin. Kuumenna öljyä ja mausteita pannulla noin minuutti, lisää kikherneet ja kuumenna sekoitellen 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.
Kaada kikherneet vadille, lisää porkkanasuikaleet tai -viipaleet ja koristele yrteillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
224
939
14,8 g
1,3 g
14,8 g
3,8 g
4,0 g
5,8 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhettua korianteria,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
Yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli