Mausteiset falafelit - Yhteishyvä

Mausteiset falafelit

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 rkl
Kuorittuja manteleita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori

UPPOPAISTAMISEEN

Rypsiöljyä

Näin teet

1

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.

Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.

Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa9 g35 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj574 2297
Energiaa kcal137 549

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Pala tuoretta inkivääriä

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl Jauhettua neilikkaa

  • 0,25 tl Kanelia

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Rypsiöljyä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa9 g35 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj574 2297
Energiaa kcal137 549

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Pala tuoretta inkivääriä

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl Jauhettua neilikkaa

  • 0,25 tl Kanelia

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Rypsiöljyä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.