Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteiset falafelit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

340 g
(1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 rkl
Kuorittuja manteleita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori

Uppopaistamiseen

Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.

340 g
(1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2

Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.

4 rkl
Kuorittuja manteleita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3

Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.

Rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

948

10,0 g

1,0 g

20,3 g

1,8 g

6,0 g

10,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala tuoretta inkivääriä,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl Jauhettua neilikkaa,

0,25 tl Kanelia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 kpl Sitruunan raastettu kuori,

Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli