Mausteiset falafelit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
340 g(1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1 tljuustokuminaa
1/4 tljauhettua neilikkaa
1/4 tlkanelia
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 rklkuorittuja manteleita
2 rklvehnäjauhoja
1/2 kplsitruunan raastettu kuori

Uppopaistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.

    MääräAinesosa
    340 g(1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä
    pala tuoretta inkivääriä
    1 tljuustokuminaa
    1/4 tljauhettua neilikkaa
    1/4 tlkanelia
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
  2. 2

    Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.

    MääräAinesosa
    4 rklkuorittuja manteleita
    2 rklvehnäjauhoja
    1/2 kplsitruunan raastettu kuori
  3. 3

    Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, 1 tl Juustokuminaa, 0.25 tl Jauhettua neilikkaa, 0.25 tl Kanelia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0.5 kpl Sitruunan raastettu kuori, Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025