Mausteiset falafelit

Nappaa talteen!
| 340 g | (1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/4 tl | kanelia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | kuorittuja manteleita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| Uppopaistamiseen | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
- 1.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.
- 2.
Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.
- 3.
Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.
Mausteiset falafelit
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 340 g | (1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/4 tl | kanelia |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | kuorittuja manteleita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
Uppopaistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.
Määrä Ainesosa 340 g (1.5 prk à 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä pala tuoretta inkivääriä 1 tl juustokuminaa 1/4 tl jauhettua neilikkaa 1/4 tl kanelia suolaa rouhittua mustapippuria - 2
Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.
Määrä Ainesosa 4 rkl kuorittuja manteleita 2 rkl vehnäjauhoja 1/2 kpl sitruunan raastettu kuori - 3
Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, 1 tl Juustokuminaa, 0.25 tl Jauhettua neilikkaa, 0.25 tl Kanelia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0.5 kpl Sitruunan raastettu kuori, Rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












