Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.
Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.
Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
948
10,0 g
1,0 g
20,3 g
1,8 g
6,0 g
10,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala tuoretta inkivääriä,
1 tl Juustokuminaa,
0,25 tl Jauhettua neilikkaa,
0,25 tl Kanelia,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 kpl Sitruunan raastettu kuori,
Rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli