Mausteiset falafelit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteiset falafelit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
(à 285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 rkl
Kuorittuja manteleita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori

uppopaistamiseen

Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.

Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.

Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

574

137

8,8 g

0,8 g

8,3 g

1,3 g

2,8 g

4,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Pala tuoretta inkivääriä,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl Jauhettua neilikkaa,

0,25 tl Kanelia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sitruunan raastettu kuori,

Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli