Maustetut pähkinät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maustetut pähkinät

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 rkl
Hasselpähkinöitä
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 rkl
Ruokokidesokeria
1 tl
Sormisuolaa
Mietoa chilipippuria

lisäksi

1 kpl
Pähkinäsekoitusta (250 g)
2 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda hasselpähkinöitä ja juustokuminaa kuivalla pannulla hetki. Jauha seos karkeaksi teholeikkurissa tai morttelissa. Mausta seos sokerilla, sormisuolalla ja ripauksella chilipippuria. Levitä pähkinäseos leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljy. Lämmitä pähkinöitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita mausteseos lämpimän pähkinäseoksen joukkoon ja tarjoile.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1103

264

22,0 g

2,0 g

13,0 g

13,0 g

4,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

1 tl Sormisuolaa,

Mietoa chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli