Meksikolainen pihvisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Meksikolainen pihvisalaatti valmistuu nopeasti porsaan sisäfileestä. Tarjoile grillatut pihvit rouskuvan papusalaatin ja limellä maustetun raikkaan salsa verden kanssa.
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| Papusalaatti | |
|---|---|
| 380 g | (1 pkt) isoja valkoisia papuja |
| 200 g | (2 kpl) makeita suippopaprikoita |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Salsa verde | |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Ota noisetit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
- 2.
Huuhtele ja valuta pavut. Huuhtele paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kuutioiksi. Halkaise lime ja purista mehu. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.
- 3.
Tee salsa verde. Hienonna persilja ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- 4.
Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Grillaa pihvit epäsuoralla lämmöllä tai paista pannulla keskilämmöllä tilkassa öljyä kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen. Mausta pihvit suolalla. Anna pihvien vetäytyä folion alla 5 minuuttia.
- 5.
Viipaloi pihvit ja tarjoa papusalaatin ja salsa verden kanssa.
Meksikolainen pihvisalaatti valmistuu nopeasti porsaan sisäfileestä. Tarjoile grillatut pihvit rouskuvan papusalaatin ja limellä maustetun raikkaan salsa verden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
Papusalaatti | |
| 380 g | (1 pkt) isoja valkoisia papuja |
| 200 g | (2 kpl) makeita suippopaprikoita |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Salsa verde | |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Ota noisetit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 500 g porsaan sisäfileetä - 2
Huuhtele ja valuta pavut. Huuhtele paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kuutioiksi. Halkaise lime ja purista mehu. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 380 g (1 pkt) isoja valkoisia papuja 200 g (2 kpl) makeita suippopaprikoita 300 g (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa 1 kpl lime 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tee salsa verde. Hienonna persilja ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 2 rkl kapriksia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl lime (luomu) 2 rkl oliiviöljyä ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Grillaa pihvit epäsuoralla lämmöllä tai paista pannulla keskilämmöllä tilkassa öljyä kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen. Mausta pihvit suolalla. Anna pihvien vetäytyä folion alla 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g porsaan sisäfileetä - 5
Viipaloi pihvit ja tarjoa papusalaatin ja salsa verden kanssa.
Ravintosisältö
417
Energiaa kcal
1743
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
417
Energiaa kcal
1743
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, 1 kpl lime, 0.5 tl suolaa, 2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























