Meksikolainen tacosalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Tässä ruokaisassa tacosalaatissa maistuvat meksikolaiset maut. Viimeistele salaatti kermaviilikastikkeella.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | ruisleipää |
| 1/2 kpl | kerää jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| Kermaviilikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 tl | chilikastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
- 1.
Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla pannulla. Lisää tacomauste. Leikkaa lime puoliksi ja purista puolikkaan limen mehu jauhelihaan. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
- 2.
Paahda leivät ja leikkaa kuutioiksi. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Huuhtele ja kuori porkkana. Leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Huuhtele paprika ja tomaatit. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi. Hienonna korianteri.
- 3.
Sekoita kulhossa jauheliha, salaatti, porkkanat, paprikat, tomaatit, leipäpalat ja korianteri.
- 4.
Laita kermaviili pieneen kulhoon. Purista toisen limenpuolikkaan mehu kermaviiliin. Lisää chilikastike, sokeri ja suola. Sekoita. Tarjoa salaatin kanssa.
Tässä ruokaisassa tacosalaatissa maistuvat meksikolaiset maut. Viimeistele salaatti kermaviilikastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | ruisleipää |
| 1/2 kpl | kerää jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
Kermaviilikastike | |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 tl | chilikastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
Valmistus
- 1
Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla pannulla. Lisää tacomauste. Leikkaa lime puoliksi ja purista puolikkaan limen mehu jauhelihaan. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tacomausteseosta 1/2 kpl limen mehu 1/4 tl suolaa - 2
Paahda leivät ja leikkaa kuutioiksi. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Huuhtele ja kuori porkkana. Leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Huuhtele paprika ja tomaatit. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi. Hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 2 kpl ruisleipää 1/2 kpl kerää jäävuorisalaattia 1 kpl porkkana 1 kpl suippopaprika 250 g kirsikkatomaatteja 1/2 kpl ruukkua korianteria - 3
Sekoita kulhossa jauheliha, salaatti, porkkanat, paprikat, tomaatit, leipäpalat ja korianteri.
- 4
Laita kermaviili pieneen kulhoon. Purista toisen limenpuolikkaan mehu kermaviiliin. Lisää chilikastike, sokeri ja suola. Sekoita. Tarjoa salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 tl (¼ tl) suolaa 1 tl sokeria 1 tl chilikastiketta 1/2 kpl limen mehu 1 kpl (200 g) kermaviiliä
Ravintosisältö
381
Energiaa kcal
1595
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
381
Energiaa kcal
1595
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tacomausteseosta, Ruukkua korianteria, Limen mehu, 1 tl Chilikastiketta, 0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























