Metsästäjän broileripata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Metsästäjän broileripata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 - 4 kpl
Broilerin koipireisiä
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
(200 g) tuoreita herkkusieniä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 kpl
(500 g) tomaattimurskaa
2 dl
Valko- tai punaviiniä tai kanalientä
1 kpl
Ruukkubasilika

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo ja kuivaa broilerinkoivet ja leikkaa pois rasvaiset nahan reunat. Paloittele koivet kahteen tai kolmeen osaan nivelen kohdalta veitsellä tai saksilla. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo herkkusienet nopeasti, kuivaa ja viipaloi ne. Ruskista lihapalat kevyesti pannulla, sirottele pintaan suolaa ja pippuria ja siirrä palat kattilaan. Ruskista sipulit ja sienet ja siirrä ne kattilaan. Lisää murskatut valkosipulit ja tomaattimurska ja viini tai liemi. Kypsennä hiljaa kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää silputtu basilika. Tarjoa lisänä riisiä tai lohkoperunoita.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.