Nakkimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nakkimunakas

Nakkimunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen nakkimunakas on nopea arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset

6 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 dl
Kermaa
1 kpl
(400 g) nakkeja
2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Paprika
1 - 2 rkl
Öljyä
1 dl
Hienoksi silputtua tuoretta persiljaa
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää kerma. Viipaloi nakit. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista niistä kannat. Poista halutessasi siemenet lusikalla kovertaen. Kuutioi tomaatit. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota tomaatti- ja paprikakuutioita öljyssä. Lisää munakasseos ja kypsennä muutamia minuutteja keskilämmöllä lastalla sekoitellen. Lisää nakit ja persilja. Kypsennä kunnes munakasseos on lähes hyytynyt. Lisää päälle juustoraaste. Kypsennä kannen alla vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1212

290

24,8 g

9,0 g

3,5 g

3,5 g

1,0 g

12,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua oreganoa,

1 dl Hienoksi silputtua tuoretta persiljaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli