Nakkimunakas

arvosana2/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Herkullinen nakkimunakas on vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Munakas väritetään pirteästi tomaatilla, punaisella paprikalla ja persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 tlkuivattua oreganoa
1 dlruokakermaa
400 gnakkeja
2 kpltomaattia
1 kplpaprika
1 dlpersiljaa
1 rklrypsiöljyä
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää kerma.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlkuivattua oreganoa
    1 dlruokakermaa
  2. 2

    Viipaloi nakit. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista niistä kannat. Poista halutessasi siemenet lusikalla kovertaen. Kuutioi tomaatit. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    400 gnakkeja
    2 kpltomaattia
    1 kplpaprika
    1 dlpersiljaa
  3. 3

    Kuullota tomaatti- ja paprikakuutioita öljyssä. Lisää munakasseos ja kypsennä muutamia minuutteja keskilämmöllä lastalla sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Lisää nakit ja persilja. Kypsennä kunnes munakasseos on lähes hyytynyt. Lisää päälle juustoraaste. Kypsennä kannen alla vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

    MääräAinesosa
    1 dljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivattua oreganoa, 1 dl persiljaa, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä