Nopea lihakeitto

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Lihakeitto valmistuu nopeasti ja helposti suikaloidusta naudanlihasta, kaalista ja juureksista. Koristele lihakeitto lopuksi persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gnaudan paistisuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
400 gkeräkaalia
400 gperunaa
300 glanttua
2 kplporkkanaa
1 lvettä
2 kpllihaliemikuutio
6 kplmaustepippuria

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihasuikaleet pannulla öljyssä. Mausta suolalla. Huuhtele kasvikset. Kuutioi kaali. Kuori ja paloittele perunat, lanttu ja porkkanat.

    MääräAinesosa
    300 gnaudan paistisuikaleita
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    400 gkeräkaalia
    400 gperunaa
    300 glanttua
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää lihasuikaleet ja keitä muutama minuutti. Kuori vaahtoa pois kauhalla, kunnes sitä ei enää synny.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
  3. 3

    Lisää liemeen liemikuutiot, juurekset ja kaali. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    2 kpllihaliemikuutio
    6 kplmaustepippuria
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä