Nyhtökauraburritokulho

Nyhtökaura saa kulhossa seurakseen burriton aineksia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) nyhtökauraa
1 dlmietoa salsakastiketta
2 rklvettä
1 kpl(290/175 g) esikeitettyjä kidneypapuja
2 kplavokadoa
1 kplkurkku
250 gkirsikkatomaatteja
2 - 3 rklhienonnettua korianteria
1 kplroomansalaatti
1 kpllimetin mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paahda nyhtökaura kuivalla pannulla kunnes se saa hieman väriä. Lisää salsakastike ja vesi, siirrä pannu syrjään jäähtymään.
    Huuhtele ja valuta pavut. Viipaloi avokado ja pilko kurkku. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi salaatti. Jaa kulhojen pohjalle salaatinlehdet, nostele loput ainekset päälle lohkoittain. Pirskota päälle mausteeksi limetin mehua, ripaus suolaa ja pippuria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) nyhtökauraa, 2 rkl Vettä, 2 - 3 rkl Hienonnettua korianteria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä