Paahda nyhtökaura kuivalla pannulla kunnes se saa hieman väriä. Lisää salsakastike ja vesi, siirrä pannu syrjään jäähtymään.
Huuhtele ja valuta pavut. Viipaloi avokado ja pilko kurkku. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi salaatti. Jaa kulhojen pohjalle salaatinlehdet, nostele loput ainekset päälle lohkoittain. Pirskota päälle mausteeksi limetin mehua, ripaus suolaa ja pippuria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
721
172
10,3 g
1,3 g
9,5 g
6,3 g
8,0 g
6,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) nyhtökauraa,
2 rkl Vettä,
2 - 3 rkl Hienonnettua korianteria,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli