Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kuskusin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna kuskusin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
Hienonna valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nyhtökauraa ja valkosipulia 2–3 minuuttia. Sekoita kuskusiin.
Kuutioi kurkut ja sipuli. Lohko tai puolita kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit. Lisää kuskusiin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
874
209
14,0 g
1,0 g
16,8 g
2,8 g
2,3 g
2,8 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Vettä,
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger),
1 tl Suolaa,
0,75 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli