Nyhtökauratabbouleh
Ainekset
Valmistus
Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kuskusin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna kuskusin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
Hienonna valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nyhtökauraa ja valkosipulia 2–3 minuuttia. Sekoita kuskusiin.
Kuutioi kurkut ja sipuli. Lohko tai puolita kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit. Lisää kuskusiin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
212
885
14,0 g
1,0 g
17,3 g
3,0 g
2,3 g
3,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Vettä,
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger),
1 tl Suolaa,
0,75 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli