Okonomiyakit eli japanilaiset kaaliletut

arvosana4/5

(25)arviota
4 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Okonomiyaki eli japanilainen kaalimunakas valmistuu nopeasti pannulla. Viimeistele rapeaksi paistetut kaaliletut tulisella majoneesilla.

Ainekset

MääräAinesosa
300 gvalkokaalia
2 kplkevätsipulia varsineen
3 kplkananmunaa
1 dlvettä
2 dlvehnäjauhoja
1 tlsoijakastiketta
1/2 tlsuolaa

Chilimajoneesi

1/2 dlmajoneesia
1/2 rklsrirachakastiketta

Lisäksi

2 rklrypsiöljyä paistamiseen
(1 rkl seesaminsiemeniä)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä vihreä osa koristeluun.

    MääräAinesosa
    300 gvalkokaalia
    2 kplkevätsipulia varsineen
  2. 2

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, jauhot, soija ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kääntele kaali ja sipuli taikinaan.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 dlvettä
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlsoijakastiketta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna ½ rkl öljyä paistinpannulla ja annostele sille noin 1 ½ dl taikinaa. Säädä liesi keskilämmölle. Paista letut rapeiksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä paistamiseen
  4. 4

    Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmajoneesia
    1/2 rklsrirachakastiketta
  5. 5

    Tarjoa kaaliletut kuumina. Viimeistele majoneesiraidoilla ja kevätsipulilla. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.

    MääräAinesosa
    (1 rkl seesaminsiemeniä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl srirachakastiketta, (1 rkl seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä