Okonomiyakit eli japanilaiset kaaliletut
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Okonomiyaki eli japanilainen kaalimunakas valmistuu nopeasti pannulla. Viimeistele rapeaksi paistetut kaaliletut tulisella majoneesilla.
| 300 g | valkokaalia |
| 2 kpl | kevätsipulia varsineen |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Chilimajoneesi | |
|---|---|
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 rkl | srirachakastiketta |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (1 rkl seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä vihreä osa koristeluun.
- 2.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, jauhot, soija ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kääntele kaali ja sipuli taikinaan.
- 3.
Kuumenna ½ rkl öljyä paistinpannulla ja annostele sille noin 1 ½ dl taikinaa. Säädä liesi keskilämmölle. Paista letut rapeiksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 4.
Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.
- 5.
Tarjoa kaaliletut kuumina. Viimeistele majoneesiraidoilla ja kevätsipulilla. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Okonomiyakit eli japanilaiset kaaliletut
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Okonomiyaki eli japanilainen kaalimunakas valmistuu nopeasti pannulla. Viimeistele rapeaksi paistetut kaaliletut tulisella majoneesilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | valkokaalia |
| 2 kpl | kevätsipulia varsineen |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
Chilimajoneesi | |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 rkl | srirachakastiketta |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (1 rkl seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä vihreä osa koristeluun.
Määrä Ainesosa 300 g valkokaalia 2 kpl kevätsipulia varsineen - 2
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, jauhot, soija ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kääntele kaali ja sipuli taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 dl vettä 2 dl vehnäjauhoja 1 tl soijakastiketta 1/2 tl suolaa - 3
Kuumenna ½ rkl öljyä paistinpannulla ja annostele sille noin 1 ½ dl taikinaa. Säädä liesi keskilämmölle. Paista letut rapeiksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 4
Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl majoneesia 1/2 rkl srirachakastiketta - 5
Tarjoa kaaliletut kuumina. Viimeistele majoneesiraidoilla ja kevätsipulilla. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa (1 rkl seesaminsiemeniä)
Ravintosisältö
396
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
396
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl srirachakastiketta, (1 rkl seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























