Olutmarinoidut ribsit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Olutmarinoidut ribsit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausteisessa olutliemessä marinoitu ja uunissa haudutettu kylkirivi saa paahteisen pinnan ja savuisen aromin grillin hehkussa.

Ainekset

2 kg
Porsaan ribsejä (maustamaton)

olutmarinadi

3 kpl
Valkosipulinkynttä
4 dl
Tummaa olutta tai lageria
4 rkl
Ketsuppia
2 rkl
Sinapia
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Worcesterkastiketta
2 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.

3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Savupaprikajauhetta
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Sinapia
1 rkl
Worcesterkastiketta
1 tl
Suolaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
4 rkl
Ketsuppia
4 dl
Tummaa olutta tai lageria
2

Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.

2 kg
Porsaan ribsejä (maustamaton)
3

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.

4

Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.

5

Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.

6

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Saimaa Sun Lager 4,2 % tai Koff Crisp Tumma Lager 0,0 %

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2888

690

37,8 g

15,7 g

9,8 g

9,8 g

0,3 g

73,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 rkl Worcesterkastiketta,

2 tl Savupaprikajauhetta,

1 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli