Olutmarinoidut ribsit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausteisessa olutliemessä marinoitu ja uunissa haudutettu kylkirivi saa paahteisen pinnan ja savuisen aromin grillin hehkussa.
| 2 kg | porsaan ribsejä (maustamaton) |
| Olutmarinadi | |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 dl | tummaa olutta |
| 4 rkl | ketsuppia |
| 2 rkl | sinappia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.
- 2.
Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.
- 3.
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.
- 4.
Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
- 5.
Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.
Mausteisessa olutliemessä marinoitu ja uunissa haudutettu kylkirivi saa paahteisen pinnan ja savuisen aromin grillin hehkussa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan ribsejä (maustamaton) |
Olutmarinadi | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 dl | tummaa olutta |
| 4 rkl | ketsuppia |
| 2 rkl | sinappia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 4 dl tummaa olutta 4 rkl ketsuppia 2 rkl sinappia 2 rkl tomaattipyreetä 2 rkl fariinisokeria 1 rkl worcesterkastiketta 2 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.
Määrä Ainesosa 2 kg porsaan ribsejä (maustamaton) - 3
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.
- 4
Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
- 5
Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.
Voit varata ruokajuomaksi samaa olutta, jota käytät marinadissa. Tummat lagerit sopivat ribsien kaveriksi.
Ravintosisältö
696
Energiaa kcal
2914
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
15,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
73,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
696
Energiaa kcal
2914
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
15,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
73,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























