Oreganokebakot
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaat oreganokebakot ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Oregano, valkosipuli ja tomaatti antavat mietoa, koko perheelle maistuvaa välimerellistä makua meheviin kananjauhelihavartaisiin. Tarjoa kebakot esimerkiksi yrttisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa.
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukku oreganoa |
| 800 g | (2 rs) broilerinjauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| (puisia varrastikkuja) |
- 1.
Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
- 2.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.
- 3.
Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.
Maukkaat oreganokebakot ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Oregano, valkosipuli ja tomaatti antavat mietoa, koko perheelle maistuvaa välimerellistä makua meheviin kananjauhelihavartaisiin. Tarjoa kebakot esimerkiksi yrttisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukku oreganoa |
| 800 g | (2 rs) broilerinjauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| (puisia varrastikkuja) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku oreganoa 800 g (2 rs) broilerinjauhelihaa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl kananmunaa 70 g (1 prk) tomaattipyreetä 150 g (1 ps) juustoraastetta 1/2 dl sitruunanmehua - 2
Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.
Määrä Ainesosa (puisia varrastikkuja) - 3
Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Valmista lopusta oreganosta helppo Yrtti-kermaviilikastike ja tarjoa kebakoiden kanssa.
Vinkki: Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä, pihvejä tai murekkeen.
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1174
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
35,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1174
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
35,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























