Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.
Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Valmista lopusta oreganosta helppo Yrtti-kermaviilikastike ja tarjoa kebakoiden kanssa.
Vinkki: Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä, pihvejä tai murekkeen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1759
421
21,5 g
10,0 g
2,3 g
1,5 g
0,3 g
53,5 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua oreganoa,
(puisia varrastikkuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli