Oreganokebakot | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Oreganokebakot

Oreganokebakot

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat oreganokebakot ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Oregano, valkosipuli ja tomaatti antavat mietoa, koko perheelle maistuvaa välimerellistä makua meheviin kananjauhelihavartaisiin. Tarjoa kebakot esimerkiksi yrttisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua oreganoa
800 g
(2 rs) broilerinjauhelihaa
2 kpl
kananmunaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1/2 dl
sitruunanmehua
(puisia varrastikkuja)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.

1/2
ruukkua oreganoa
800 g
(2 rs) broilerinjauhelihaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kananmunaa
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 dl
sitruunanmehua
2

Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.

(puisia varrastikkuja)
3

Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Valmista lopusta oreganosta helppo Yrtti-kermaviilikastike ja tarjoa kebakoiden kanssa.

Vinkki: Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä, pihvejä tai murekkeen.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 17.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1759

421

21,5 g

10,0 g

2,3 g

1,5 g

0,3 g

53,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua oreganoa,

(puisia varrastikkuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli