Oreganokebakot

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat oreganokebakot ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Oregano, valkosipuli ja tomaatti antavat mietoa, koko perheelle maistuvaa välimerellistä makua meheviin kananjauhelihavartaisiin. Tarjoa kebakot esimerkiksi yrttisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukku oreganoa
800 g(2 rs) broilerinjauhelihaa
2 kplkananmunaa
150 g(1 ps) juustoraastetta
70 g(1 prk) tomaattipyreetä
1/2 dlsitruunanmehua
(puisia varrastikkuja)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku oreganoa
    800 g(2 rs) broilerinjauhelihaa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplkananmunaa
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    1/2 dlsitruunanmehua
  2. 2

    Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.

    MääräAinesosa
    (puisia varrastikkuja)
  3. 3

    Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Valmista lopusta oreganosta helppo Yrtti-kermaviilikastike ja tarjoa kebakoiden kanssa.

Vinkki: Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä, pihvejä tai murekkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä