Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit esimerkiksi vahvan pakastepussin välissä mahdollisimman ohuiksi.
Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna 1 rkl margariinia ja ½ rkl öljyä pannulla. Paista yksi tai kaksi leikettä kerrallaan melko kuumalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laske lämpöä tarvittaessa, jotta leikkeiden pinta ei tummu liikaa. Huuhtele pannu ja kuumenna loppu rasva ennen seuraavien leikkeiden paistamista. Pidä leikkeet lämpiminä 75-asteisessa uunissa folion alla, kunnes kaikki leikkeet on paistettu ja kastike valmis.
Sulata ja valuta katkaravut. Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon tomaattisose ja rakuuna. Kiehauta.
Siirrä leikkeet lautasille ja nosta jokaisen päälle kaksi parsatankoa sekä katkarapuja. Viimeistele annokset choronkastikkeella. Tarjoa salaatin tai kasvisten kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2060
492
22,0 g
6,8 g
25,8 g
1,5 g
2,0 g
46,5 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl vettä,
2 rkl tomaattisosetta (pyreetä),
1 tl rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli