Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oskarinleike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Oskarinleike on leivitetty ja rapeaksi paistettu porsaanleike, jonka päällä on parsaa ja katkarapuja. Klassinen leike kruunataan choronkastikkeella eli tomaattisoseella ja rakuunalla maustetulla bearnaisekastikkeella.

Ainekset

600 g
porsaan ulkofileetä
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
vettä
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
margariinia
1 rkl
öljyä

Choronkastike

32 g
(1 ps) bearnaisekastikeainesta
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
rakuunaa

Lisäksi

205 g
(330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä
170 g
(1 ps) katkarapuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit esimerkiksi vahvan pakastepussin välissä mahdollisimman ohuiksi.

600 g
porsaan ulkofileetä
2

Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.

1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
korppujauhoja
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
vettä
3

Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.

4

Kuumenna 1 rkl margariinia ja ½ rkl öljyä pannulla. Paista yksi tai kaksi leikettä kerrallaan melko kuumalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laske lämpöä tarvittaessa, jotta leikkeiden pinta ei tummu liikaa. Huuhtele pannu ja kuumenna loppu rasva ennen seuraavien leikkeiden paistamista. Pidä leikkeet lämpiminä 75-asteisessa uunissa folion alla, kunnes kaikki leikkeet on paistettu ja kastike valmis.

2 rkl
margariinia
1 rkl
öljyä
5

Sulata ja valuta katkaravut. Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon tomaattisose ja rakuuna. Kiehauta.

170 g
(1 ps) katkarapuja
2 rkl
tomaattipyreetä
32 g
(1 ps) bearnaisekastikeainesta
1 tl
rakuunaa
6

Siirrä leikkeet lautasille ja nosta jokaisen päälle kaksi parsatankoa sekä katkarapuja. Viimeistele annokset choronkastikkeella. Tarjoa salaatin tai kasvisten kanssa.

205 g
(330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

495

2071

22,0 g

7,0 g

26,3 g

1,8 g

1,8 g

46,5 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

1 tl rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli