Oskarinleike - Yhteishyvä

Oskarinleike

Oskarinleike
Annokset
4
Leivitä Oskarinleike porsaanfileestä ja viimeistele annos bearnaiskastikkeella.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä

LEIVITYKSEEN

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Pientä munaa
2 rkl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja

PAISTAMISEEN

2 rkl
Margariinia tai voita
1 rkl
Öljyä

LISÄKSI

1 kpl
Valkoista säilykeparsaa
150 - 200 g
Pakastekatkarapuja

CHORONKASTIKE

1 kpl
Bearnaiskastiketta
3 rkl
Margariinia
2 g
Tomaattipyreetä

Näin teet

1

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Nuiji palat muovikalvon välissä ohuiksi. Näin työpöytäkin säästyy siistinä.Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri yhdellä lautasella.Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki.Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen vatkatussa munassa ja pyöräytä vielä lopuksi korppujauhoissa.Kuumenna pannulla rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeet yksi tai kaksi kerrallaan paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan.Kuumenna rasva pannulla ja kääntele tomaattisosetta hetken aikaa rasvan seassa. Lisää seos kastikkeen joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna vielä kastikkeen kiehahtaa.Aseta lämpimät leikkeet lautasille ja nosta niiden päälle valutetut parsatangot. Valuta pinnalle lämmintä choron-kastiketta ja lopuksi sulatetut, hieman hienonnetut katkaravut

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.1.2005
Muokattu: 9.1.2019
Jaa Somessa